Notícies
Foto: Banc de Sang
14 de febrer del 2020
Nova campanya de donació de sang a Altafulla
El Banc de Sang instal·larà una unitat mòbil al Centre de Salut del municipi el proper 25 de febrer, de 18h a 21h
Altafulla té una nova cita amb el Banc de Sang. El proper dimarts 25 de febrer, una unitat mòbil tornarà a instal·lar-se al Centre de Salut del municipi, de 6 de la tarda a 9 del vespre. Esdevindrà la primera campanya de l’any 2020, i des de l’entitat esperen assolir la xifra de prop d’una trentena de donants assolida en convocatòries anteriors. La darrera cita va tenir lloc a principis del mes de novembre, en el marc de la Festa Major de Sant Martí.

La coordinadora de donació a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Núria Vilanova, ha recordat que cada dia es necessiten un miler de donacions a Catalunya, i ha animat la ciutadania a col·laborar en les campanyes mòbils que s'organitzen arreu del territori, com aquesta del proper dia 25 a Altafulla.

Les persones que no puguin assistir a la convocatòria, poden consultar el calendari d’altres campanyes mòbils que s’organitzen arreu del territori, així com tots els hospitals amb espai de donació al portal web donarsang.gencat.cat. En el cas de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, resta obert fins les 2 del migdia, i de 4 a 8 de la tarda.

A hores d’ara hi ha reserves de sang per als propers 6 dies, un estoc que es troba lluny dels entre 10 i 12 dies que el Banc de Sang considera òptims. Els grups més necessitats són el B-, que no disposa de reserves, l’AB-(2 dies), i el O- (3 dies). Els segueixen l’O+ i l’A- amb 4 dies.
Núria Vilanova, coordinadora de donació a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla