Notícies
Foto: Arxiu
26 de març del 2020
Els col·legis tècnics catalans demanen a l’Estat paralitzar totes les obres de construcció
L’Ajuntament d’Altafulla ja ha elaborat un document amb recomanacions per a una correcta execució d’obres mentre duri l’estat d’alarma
Els col•legis tècnics catalans de l’àmbit de l’arquitectura i l’enginyeria han demanat a l’Estat que es paralitzin totes les obres públiques i privades lligades a la construcció que se segueixen desenvolupant arreu del país, tot i que no són considerades un servei essencial per a la ciutadania en aquest moment d’excepció marcat per l’estat d’alarma i el confinament a les cases.

L’organització creu que “és pràcticament inviable garantir les mesures de prevenció i protecció establertes”, com indica en el seu comunicat, per defensar la salut i seguretat dels seus col•lectius, i en conseqüència, la de tots els empleats que treballen en la construcció. Tanmateix, exigeix a l’Estat que es prenguin mesures econòmiques per fer front a l’impacte negatiu que provocarà el COVID-19 dins del sector.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Altafulla ha elaborat un document amb diverses recomanacions per a una correcta execució d’obres mentre duri l’estat d’alarma, remarcant que no hi ha cap prohibició per a la continuació d’aquestes durant el període d’excepcionalitat, sempre que se segueixin els protocols específics contra el contagi del coronavirus en l’entorn laboral.

El consistori considera que “l’execució d’obres no és un servei essencial” i és per això que recomana aturar qualsevol tipus de treball que s’estigui fent des d’aquest àmbit. Jordi Molinera, coalcalde d’Altafulla, ha explicat que l’objectiu principal del document és “informar a les empreses de quines són les condicions que s’han de complir per dur a terme les obres”.

L’Ajuntament d’Altafulla controlarà que es compleixin tant les normes estàndards de seguretat en les obres com les que s’han aprovat a causa de la pandèmia pel COVID-19. En cas que aquestes mesures no es compleixin assegura que “es procedirà a aturar les obres”. Ara, però, caldrà veure si l’Estat accepta la petició dels col•legis tècnics catalans d’aturar totes les obres públiques i privades lligades a la construcció.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla