Notícies
Foto: 061 Salut Respon
26 de març del 2020
El 061 triplica el personal per atendre les trucades que es realitzen pel coronavirus
El servei ha passat de 130 posicions a 342 que hi ha actualment gràcies a la col•laboració dels estudiants universitaris
El telèfon 061 Salut Respon està patint una allau de trucades inusual a causa de la pandèmia provocada pel coronavirus. Per això, el servei ha triplicat el seu personal amb la voluntat de garantir una resposta a totes les consultes que es feien habitualment abans de la pandèmia i a totes les que tenen a veure amb aquesta.

D’aquesta manera, ha passat de les 130 posicions que tenia fins ara, on treballa més d’una persona en diferents torns, a les 342 que hi ha avui dia. L’ampliació del servei ha estat possible amb l’entrada en funcionament d’una nova sala d’atenció telefònica que té 500 m² i una capacitat de fins a 200 posicions. Això se suma a les altres accions endegades per reforçar el 061 Salut Respon des de l’arribada del COVID-19.

La nova sala està situada a les instal·lacions de l’Espai Bital, a l’Hospitalet de Llobregat. El servei ha contractat 270 estudiants universitaris en l’àmbit sanitari, que formen part del grup de 1.200 estudiants que s’han ofert a través del Consell d’Estudiants de Medicina de Catalunya (CEMCAT) per donar suport als professionals sanitaris que es troben en una situació límit per l’augment de la pandèmia.

Quant a les trucades dels usuaris, els operadors faran un primer balanç de les que siguin més greus, per traslladar-les a l’equip de metges i infermers del 061. Per complir amb aquesta tasca, els estudiants han rebut una formació que garanteix la qualitat del servei.

Cal recordar que el 061 Salut Respon ja havia augmentat el seu servei afegint una sala addicional amb 50 posicions, i per tant, amb més treballadors. Tanmateix, també ha ampliat el nombre de canals telefònics, passant dels 180 inicials als 420 que té actualment.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla