Notícies
Foto: Arxiu
08 d'abril del 2020
ATECA apel·la a la solidaritat dels propietaris de locals per millorar les condicions dels lloguers per als comerciants
L’associació empresarial creu que és el moment d’anar tots a una i col•laborar per a què el tancament de comerços per l’estat d’alarma es pugui afrontar amb menys pressió
L’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla, ATECA, vol posar remei sobre un dels diversos greuges que pateix el petit empresariat de la vila amb la baixada de persianes generalitzada per la crisi de la COVID-19. Volen intentar que una de les càrregues que han de suportar aquests dies sigui més lleugera. Es tracta del lloguer dels locals on hi tenen la seva seu la majoria dels empresaris d’Altafulla. Una despesa que estan assumint sense tenir ingressos i que, per tant, suposa una dificultat afegida a aquesta situació de paràlisi i desconcert generalitzat. Es tracta d’una càrrega econòmica que se suma a les altres que han d’afrontar els petits negocis o els autònoms més enllà de la que patim tots diàriament, el confinament a les nostres cases i les preocupacions en l’àmbit personal i familiar per la pandèmia.

Per reduir aquesta pressió econòmica i, alhora psicològica, pels dubtes que genera sobre la viabilitat de continuar endavant amb els negocis, apel·len a la solidaritat dels propietaris d’aquests locals. Els insten a rebaixar la quota dels lloguers o bé a ajornar aquests pagaments fins que la situació millori i els empresaris puguin començar a tenir guanys de nou.

Si bé des de les diferents administracions s’han impulsat un seguit de mesures per ajudar als petits empresaris, la qüestió dels lloguers no ha estat regulada i, per tant, no existeix una normativa que obligui a ajornar el seu cobrament. Des d’Ateca, però, s’insta a l’Ajuntament a sol·licitar als propietaris que col·laborin i siguin solidaris amb els seus llogaters. Asseguren que, malgrat no poder legislar en aquesta matèria, el consistori pot fer pressió per aconseguir millores en aquest sentit.
Josep Maria Lloret, president d'ATECA
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla