Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
17 d'abril del 2020
Els nous contenidors de la brossa ja s’estan instal·lant a Altafulla
La vila compta amb un nou servei de recollida de la brossa que s’espera millori notablement els nivells de reciclatge entre la població
Els nous contenidors de superfície per a la recollida de la brossa ja s’estan instal·lant pels carrers d’Altafulla. Aquests nous equipaments substituiran als contenidors soterrats, que ara seran clausurats. En la majoria de casos es podran enretirar definitivament quan s’aixequin les prohibicions per poder fer obres. Mentre això no sigui possible, donades les mesures restrictives establertes per l’estat d’alarma, els contenidors romandran en una ubicació provisional. Ho ha explicat la coalcaldessa d’Altafulla i responsable de la regidoria de Serveis, Alba Muntadas.

Els nous contenidors són més ergonòmics i accessibles ja que incorporen tant una palanca per obrir-los amb la mà com un pedal inferior. Així mateix compten amb informació molt visual i entenedora sobre les fraccions i la tipologia de residus que s’hi pot abocar en cadascun d’ells. Una de les novetats més importants, però, és la implantació d’un sistema electrònic de seguiment a través del qual es pot controlar quan estan plens els contenidors. D’aquesta manera es poden adequar les freqüències de recollida de la brossa a l’ús real que tenen els contenidors. Una mesura que també contribuirà a que els espais estiguin més nets i que convidi als veïns a atansar-s’hi i dipositar la brossa correctament i no a terra com podria passar si els contenidors donessin una imatge de desbordament. Gràcies a aquest sistema el consistori espera millorar els nivells de reciclatge entre la població de la mateixa manera que amb el nou sistema de recollida per als grans productors. Serà un servei especial de recollida de cartró comercial i de matèria orgànica. Així ho destaca la coalcaldessa, Alba Muntadas.

La instal·lació dels contenidors de superfície estarà enllestida dimarts. Es completarà així una primera fase de la posada en marxa del nou servei de recollida de la brossa i de neteja viària de l’Ajuntament d’Altafulla sota l’ampara del Consell Comarcal del Tarragonès. Al maig tindrà lloc la segona fase, amb la posada en funcionament del pla de neteja viària, amb el que s’espera millorar notablement la neteja dels carrers de la vila.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla