Notícies
Foto: Arxiu
17 d'abril del 2020
Les escoles d’Altafulla inicien el tercer trimestre amb la consigna de crear rutines entre l’alumnat
Els serveis educatius de Tarragona prioritzen l’acompanyament dels estudiants que finalitzen etapa, sobretot els de 2n de Batxillerat
Les escoles La Portalada i El Roquissar, i l’Institut d’Altafulla, han tornat a la feina aquest dimecres 15 d’abril, després de la Setmana Santa, coincidint amb l’inici del tercer trimestre. Uns últims mesos del curs que es desenvoluparan amb una excepcionalitat basada en la comunicació telemàtica entre els professors i els alumnes.

Les tasques que es duran a terme en aquest període no seran avaluables, i pràcticament tot l’alumnat promocionarà al següent nivell, a excepció d’aquells estudiants que tinguin moltes assignatures suspeses i que el claustre consideri que han de repetir curs. Són els anomenats casos excepcionals. Del que es tracta, segons ha explicat el director dels serveis educatius de Tarragona, Jean-Marc Segarra, al programa ‘Carrer major’ és de tenir una certa continuïtat del curs a través d’una rutina mínima.

El motiu principal pel qual no hi haurà avaluacions aquest tercer trimestre és pel gran nombre d’alumnes que no disposen de les eines necessàries per rebre l’acompanyament dels professors i realitzar les tasques virtuals que els encarreguin. Pel que fa a aquesta problemàtica, les administracions educatives estan treballant per atorgar aquests recursos a l’alumnat prioritzant els estudiants que cursen 6è de primària, 4t d’ESO, 2n de Batxillerat, i un grau mitjà o superior.

Entre el dilluns i el dimecres de la setmana vinent, 22.000 de les 50.000 famílies que tenen problemes de connectivitat als seus domicilis, rebran un dels diferents aparells que disposa la comunitat educativa de Catalunya per facilitar la comunicació amb el professorat i la realització de les activitats lectives. A Altafulla s’espera que aquest material arribi properament, si bé, encara no s’ha fet efectiva l’entrega dels dispositius informàtics.

Pel que fa a la finalització del curs, es preveu que aquest no s’allargui més enllà del 30 de juny i s’aposta pels casals d’estiu per com a eina de reforç per l’alumnat.

Paral·lelament, el sector educatiu segueix treballant en els diversos escenaris que es poden originar en les pròximes setmanes com el retorn gradual a les aules o la continuació del confinament als domicilis. Com en totes les àrees de la societat, l’evolució de la pandèmia serà la que determini en quina direcció ha d’avançar el sistema educatiu.
Jean-Marc Segarra, director dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona
Jean-Marc Segarra, director dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla