Notícies
13 d'abril del 2015
L’Ajuntament de Roda de Berà tornarà a subvencionar les empreses que contractin persones en atur
Els pressupostos del 2015 inclouen una partida de 120.000 euros destinada al foment de l’ocupació
L’Ajuntament de Roda de Berà tornarà a subvencionar aquelles empreses que contractin persones en atur. El ple ja ha aprovat les bases reguladores d’aquests ajuts.

La corporació municipal va posar en marxa aquesta iniciativa, pionera a la demarcació, l’any 2014 amb la voluntat de reduir l’atur, incentivar la contractació de nous treballadors donant suport al teixit empresarial del municipi, i donar suport als col·lectius socials més vulnerables.
Aquesta primera convocatòria va tenir una gran acollida i va donar feina a 17 persones. És per aquest motiu que en els pressupostos de 2015 es va doblar la partida destinada al foment de l’ocupació, amb 120.000 euros.

Se’n poden beneficiar empreses i/o autònoms que tinguin un centre de treball en el qual sigui viable una contractació d’un resident a Roda de Berà, sense importar el sector al qual hi pertanyen. El consistori subvencionarà un 50% dels costos totals del contracte, inclòs el salari brut, el prorrateig de les pagues extraordinàries i la seguretat social del treballador.

La durada mínima dels contractes serà de tres mesos i hauran de ser d’una jornada igual o superior al 50% de l’establerta pel conveni de l’empresa com a jornada completa. El salari brut màxim a subvencionar, inclòs el prorrateig de les pagues extraordinàries, serà de 950 euros.

El consistori abonarà la subvenció a les empreses que participin en la convocatòria en tres períodes. El primer 35% en el moment de la presentació del contracte signat i l’alta a la Seguretat Social. Altre 35% en el decurs del 50% del contracte, i el 30% restant un cop presentada i acceptada la justificació total. La subvenció màxima que es podrà atorgar a una empresa serà de 25.000 euros per convocatòria.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla