Notícies
Foto: Arxiu
12 de maig del 2020
Un 60% de comerços i un 15% d'establiments de restauració comencen a obrir a Altafulla, amb la fase 1
El sector de la restauració i l’hostaleria creu que serà més viable l’obertura dels establiments en la pròxima fase de desconfinament
Més de la meitat del comerç de proximitat d’Altafulla ja ha obert les seves portes segons les primeres estimacions de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA). Un aixecament de la persiana que ha estat ben rebut pels veïns de la vila que ja poden adquirir als comerços propers altres productes més enllà dels considerats de primera necessitat. Tot i això, l’obertura encara no és total perquè hi ha molts comerciants que estan preparant-se i condicionant les seves instal·lacions.

És una situació diferent de la que viuen els establiments de restauració, que també han pogut obrir per atendre públic als locals però amb unes limitacions força acusades i només en cas de tenir terrasses. És per això que inicialment només han obert un 15% dels negocis. Pel que fa als hotels, es confia en properes fases per poder cobrir part de l’aforament amb turistes de proximitat, ja que es desconeix quan obriran les fronteres internacionals. N’ha parlat al programa Carrer Major, el president d’ATEC, Josep Maria Lloret.

Pel que fa a la resta del territori, la situació amb els hotels és també d’estar a l’expectativa dels propers canvis en les restriccions i en la mobilitat dels possibles visitants. El mateix succeeix amb els establiments de restauració. Es calcula que un 20% d’aquests han pogut obrir perquè tenen terrasses però cal tenir en compte si és viable econòmicament obrir i assumir costos de personal sense obtenir els beneficis esperats. Amb tot, des de la Federació d’Hostaleria de Tarragona, Javier Escribano, es valorava com un fet positiu l’obertura de les terrasses per a què la gent comenci a perdre la por a tornar als bars i restaurants.

Escribano, doncs, apunta a l’inici de la fase 2, com un punt d’inflexió per l’obertura d’un major nombre d’establiments de restauració per la possibilitat d’augmentar l’aforament amb l’interior dels locals, tot i les mesures de distància i aforament que caldrà mantenir.
Per altra banda, Escribano ha valorat positivament les ajudes econòmiques com la suspensió de la taxa de terrasses o la possibilitat d’ampliar-les sense que tinguin un cost afegit. En canvi, lamenta les moratòries que els obligaran a pagar a posteriori o les ajudes consistents en demanar crèdits i, per tant, en endeutar-se.
Josep Maria Lloret, president d'ATECA
Javier Escribano, president de l'Associació d'Hostaleria de Tarragona Ciutat
Social
Et recomanem
Diada castellera de Sant Jordi
20 d'abril a les 18h a la plaça del Pou
Amb: Colla C. de SPiSP, Xicots de Vilafranca i C. d'Altafulla
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla