Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
22 de maig del 2020
Els ajuntaments del pacte de Coma-ruga creen la Taula de Municipis per al Litoral Sostenible
La preocupació més urgent dels municipis implicats és garantir que les seves platges són segures i no esdevenen un espai de risc per al contagi del coronavirus
Els disset municipis de la costa catalana que van constituir el pacte de Coma-ruga, entre els quals es troben Altafulla i tres municipis més del Baix Gaià com Torredembarra, Roda de Berà i Creixell, s’han reunit aquest dijous 21 de maig per seguir treballant en la gestió sostenible del litoral i la planificació per obrir les platges durant la temporada d’estiu, adequant-les a les mesures de seguretat decretades per les autoritats sanitàries arran de la pandèmia de la Covid-19.

Un dels punts d’aquesta trobada ha estat la creació de la Taula de Municipis per al Litoral Sostenible per part del grup de treball que va veure la llum el passat 19 de febrer arran de les conseqüències del temporal Glòria. La regidora de Medi Ambient i coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, ha reconegut que aquest nom “recull l’essència del grup” i els objectius que persegueix per fer front al canvi climàtic a través dels criteris mediambientals.

Muntadas també ha explicat que les darreres reunions del que a partir d’ara es coneixerà com la Taula de Municipis per al Litoral Sostenible, han girat entorn a la situació de les platges. Els municipis treballen per garantir la seguretat en aquests espais i evitar el contagi del coronavirus entre els banyistes. La majoria, segons ha apuntat, opta per seguir una estratègia conjunta que inclou la retirada dels serveis de dutxes i lavabos.

L’Ajuntament d’Altafulla ja ha anunciat que aquest estiu no hi haurà dutxes ni lavabos a la platja perquè no té els recursos suficients per complir amb les mesures d’higiene que les autoritats sanitàries han decretat per aquests espais. La coalcaldessa, Alba Muntadas, ha remarcat que, tot i que el grup de treball se centra en aquest problema originat per la pandèmia, el seu objectiu és tornar a centrar els seus esforços en la gestió sostenible de les platges a traves de mesures conjuntes i no aïllades.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades