Notícies
Foto: Diputació de Tarragona
29 de juny del 2020
La Diputació de Tarragona invertirà prop de 19 MEUR a la seva xarxa de carreteres els pròxims quatre anys
El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat un pla quadriennal que inclou setze projectes, deu al Camp de Tarragona i sis a les Terres de l’Ebre
La Diputació de Tarragona ha aprovat un pla quadriennal per ordenar les inversions a les carreteres de la xarxa viària i que preveu una inversió de 18,65 milions d'euros fins 2023. Seran, en concret, setze projectes: deu al Camp de Tarragona i sis a les Terres de l'Ebre i afectaran 36 dels 1.100 quilòmetres de vies que gestiona l'ens. La seva inclusió al pla, segons expliquen, s'ha fet tenint en compte criteris "tècnics" de seguretat, rendibilitat i impacte social.

Dins el programa quadriennal destaca la intervenció a la zona del Baix Gaià, concretament al Catllar ja que es condicionarà la T-203, entre el cementiri del Catllar i la carretera TP-2031. Així mateix es preveuen actuacions per exemple a la zona de Montblanc, a la carretera que uneix Valls i Puigpelat o bé a Albinyana, entre d’altres.

Segons l’ens supramunicipal, a l’hora de decidir en quins punts de la xarxa viària s’havia d’actuar, s’han tingut en compte criteris tècnics i s’han valorat aspectes com la seguretat viària, la rendibilitat socioeconòmica i l'impacte sobre els usuaris vulnerables. Així mateix també s'han tingut en compte criteris d'equilibri territorial i de progrés social i econòmic per concretar les actuacions seleccionades.

Al marge d'aquestes inversions, la corporació ha aprovat en el ple d’aquest divendres altres intervencions no incloses en el pla quadriennal preveient una despesa fins al 2023 que, en paraules de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, vol ser una eina de reactivació econòmica pel territori.

Segons ha afegit, l'ens provincial "està fent un esforç pressupostari molt important per tal de fomentar la despesa pública i reactivar l'economia al nostre territori", sumant a la inversió en projectes viaris l'increment de la dotació del Pla d'Acció Municipal (PAM) d'aquest 2020 o la modificació de crèdit de 10 milions per al pla de xoc contra la covid-19.
Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades