Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
30 de juliol del 2020
Altafulla reforça les campanyes de conscienciació sobre l’ús obligatori de la mascareta a la platja
El coalcalde, Jordi Molinera, assegura que “després de fer pedagogia les últimes setmanes ha arribat el moment d’identificar i sancionar” a les persones que no compleixin la normativa
L’Ajuntament d’Altafulla ha detectat que durant aquest mes de juliol, el primer amb major presència de veïns de segona residència i turistes a la vila, “una petita minoria” de persones que van a la platja o que caminen pel passeig de Botiges de Mar no utilitzen mascareta. Per això, el consistori reforçarà les campanyes de comunicació per conscienciar a la gent sobre la importància de complir amb les mesures de seguretat i prevenció del coronavirus. Una de les accions que es duran a terme serà l’emissió d’un missatge a través de la megafonia de la platja, per remarcar l’ús obligatori de la mascareta. Ho explica el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera.

Molinera també ha assegurat que després d’unes setmanes en què des de l’administració i la Policia Local s’ha fet una tasca pedagògica per conscienciar sobre l’ús obligatori de la mascareta a la ciutadania, a partir d’ara s’identificarà directament a les persones que no compleixin amb la normativa per tramitar les corresponents denuncies.

L’ús de la mascareta és obligatori per arribar a la platja, caminar pel passeig o pel Voramar, o anar a la guingueta. Si un usuari que ja es troba a la platja vol banyar-se o prendre el sol, no cal que se la posi. Igualment, per aquests dos supòsits, i com a norma general, també es subratlla la importància de mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres que recomanen les autoritats sanitàries.

A principis de juliol, la Generalitat de Catalunya va aprovar l’ús obligatori de la mascareta a la via pública, a l’aire lliure i en espais públics oberts i tancats després de detectar els primers rebrots al país. Per contra, les persones que tinguin determinats problemes de salut o facin esport, no cal que la portin. Tampoc és obligatòria en els casals d’estiu o grups estables de convivència, i lògicament, per menjar i beure.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla