Notícies
Foto: Diputació de Tarragona
31 de juliol del 2020
La Diputació de Tarragona presenta el Pla de Xoc COVID-19 per reactivar l’economia del territori
El projecte de l’ens supramunicipal compta amb un pressupost de 8 milions d’euros, que distribuirà seguint criteris demogràfics, la taxa d’atur o el nombre d’afectats pels ERTO
La Diputació de Tarragona ha oficialitzat i presentat les línies d'ajut del Pla de Xoc desenvolupat per la institució per tal de fer front a la situació econòmica i social que ha provocat la crisi sanitària del coronavirus. El projecte compta amb un total de 8 milions d’euros, que es distribuiran a diferents sectors del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre: 3 milions seran per impulsar l’ocupació i l’emprenedoria, 2 milions per accions de caire educatiu, cultural o esportiu, i 3 milions més per a despeses extraordinàries en matèria de salut pública derivades de la pandèmia. Les sol·licituds es podran presentar des de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província, prevista per a la setmana que ve, i fins al 15 de setembre.

La presidenta de l’ens supramunicipal, Noemí Llauradó ha destacat que “aquests són el resultat de la voluntat i del treball conjunt de tots els grups polítics de la Diputació. La institució està, com sempre, al costat del món local, i ara més que mai, amb aquesta injecció de 8 M€ per a pal·liar despeses derivades de la pandèmia i per impulsar la reactivació econòmica i social de tots els municipis”.

Tots els ajuntaments de la demarcació podran optar als ajuts. La distribució econòmica d’aquests es realitzarà tenint en compte criteris demogràfics, però també d’altres, com la taxa d’atur del sol·licitant o la quantitat d’habitants del municipi que es veuen afectats pels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).
Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla