Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
16 de setembre del 2020
Satisfacció en el món local per la 'claudicació' del govern espanyol respecte a la gestió dels romanents
L'Ajuntament d'Altafulla espera poder usar el seu romanent en els pròxims exercicis, ja que enguany es troba pràcticament esgotat
El que va ser denunciat com un 'espoli' a les arques municipals, finalment no tirarà endavant. La mesura acordada pel ministeri d'Hisenda amb la Federació Espanyola de Municipis sobre la gestió dels romanents municipals, no es farà efectiva. Hisenda ha decidit suspendre el sostre de despesa del 2020 i permetrà als ajuntaments gastar el seu superàvit.

Des del món local se celebra aquesta passa enrere de l'administració estatal i asseguren que la pressió exercida pel municipalisme ha estat clau per a què finalment l'Estat 'claudiqués' en les seves intencions de fer-se amb el romanent dels consistoris i anar tornant-lo de mica en mica en forma de crèdits. Una proposta que, des de bon començament, va ser rebutjada per la majoria d'Ajuntaments catalans i d'arreu de l'Estat que veien com el govern central volia cobrir la seva manca de liquiditat amb els fons estalviats a cada municipi. Així ho veu també des d'Altafulla, el seu coalcalde, Jordi Molinera.

La mesura, però no afectarà enguany a l'Ajuntament d'Altafulla, ja que aquí el romanent és pràcticament inexistent després que en l'anterior mandat, com explica Molinera, es gastés gairebé en la seva totalitat.

Malgrat que enguany la suspensió del sostre de despesa per part d'Hisenda no tindrà efectes en Altafulla, Molinera confia en que la mesura sigui vigent en els pròxims anys i l'Ajuntament pugui usar els seus estalvis en accions directes sobre el municipi.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The breadwinner"
19 de setembre a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com