06 de juny del 2023
Altafulla repeteix com a seu del Torneig del Drac Maragda aquest cap de setmana
El Joan Pijuan tornarà a ser l’escenari d’aquesta cita benèfica, que compta amb jugadors de diferents països i unes normes molt particulars
Altafulla acull per segon any consecutiu el Torneig del Drac Maragda, una competició benèfica de quadball, el popular esport sorgit de les novel·les i les pel·lícules de Harry Potter, que arriba a la quarta edició. La cita tindrà lloc aquest dissabte, de 9h a 17h, i diumenge, de 9.30h a 15h, a l’Estadi Municipal Joan Pijuan.
L’organització espera la participació d’una setantena persones, com ha dit un dels responsables, l'altafullenc Daniel Price. Són, doncs, una vintena més respecte l'any passat. En declaracions al Baix Gaià Esports, ha apuntat que vindran més jugadores anglesos respecte a l’edició anterior, a més d’altres països, a banda d’Espanya i Catalunya.
El Torneig del Drac Maragda s’està consolidant, i Price està convençut que pot seguir creixent, sobretot pel que fa a l’augment de participants. En aquest sentit, ha assegurat que el fet que enguany es jugui la Copa del Món de quadball ha restat jugadors, que espera vinguin en la següent edició.
Enguany, els diners que es recullin es destinaran a Chrisallis, una associació sense ànim de lucre, que ajuda a pares i mares de nens i nenes transsexuals. Com ha dit Price, durant el torneig hi haurà una carpa informativa.
A diferència de les competicions de quadball habituals, el Torneig del Drac Maragda és una proposta en què els jugadors i jugadores, que vénen de diferents països, s’inscriuen de manera individual. Els equips es formen el primer dia de la competició, fent una barreja entre tots els inscrits. Això permet que es coneguin entre ells, amb la riquesa cultural que comporta.
L’altra particularitat d’aquesta competició és l’ús de cartes amb les quals s’afegeixen normes i es pot condicionar el partit. És a dir, es barreja el quadball amb el que seria un joc de cartes. A diferència de l’any passat, els jugadors i jugadores ja coneixen quines cartes es podran usar, i els efectes que tindran. És una de les solucions de l’organització per agilitzar els partits amb l’experiència adquirida en la darrera edició, la primera en què es va usar aquest sistema innovador.
Daniel Price, responsable del torneig
Daniel Price, responsable del torneig