16 d'octubre del 2023
El CB Altafulla – BBG sap patir davant el Bàsquet Teresianes 2 Sub25 per endur-se el triomf i ser líder (62-66)
L’equip de Dani Ponce ha reaccionat en el moment més complicat del partit en el darrer període i suma la tercera victòria seguida
El primer equip masculí del CB Altafulla – Bàsquet Baix Gaià (BBG) s’ha imposat al Bàsquet Teresianes 2 Sub25 per un ajustat 62-66 en el duel corresponent a la J1, que s’ha disputat aquest diumenge al feu del conjunt tarragoní. D’aquesta manera, els altafullencs s’han posat al dia de la competició, han sumat la tercera victòria en el mateix nombre de partits, i són els nous líders del Grup 3 de la 2a Territorial.

L’equip de Dani Ponce ha començat amb un 15-20 de partida, mentre que en el segon quart ha marcat distàncies amb un 12-23. Una actuació meritòria si tenim en compte que només disposava de vuit jugadors fins a aquell moment, com ha explicat un d'ells, David Ruiz.

Els locals han fet un pas endavant en el tercer quart, s’han aproximat fins al 44-48, i en l’inici del darrer període han empatat el marcador a 56. I aquí ha arribat la reacció dels del Baix Gaià amb un +9, que han administrat fins al final. Ruiz destaca la sang freda de l’equip per assegurar el triomf.

David Ruiz ha tornat a liderar l’anotació amb 13 punts, i en aquesta ocasió ha estat recolzat per Mateu Opisso i Jordi Puig amb 12 cadascun. Els 20 que ha anotat el tarragoní Arnau Garcia han estat infructuosos, afortunadament.

L’Altafulla assalta el lideratge i és l’únic equip juntament amb el Torredembarra BC que ho ha guanyat tot, si bé suma un partit més que els torrencs. Precisament, tots dos conjunts s’enfrontaran aquest dijous, a les 21h, en el primer derbi del Baix Gaià de la temporada.