09 d'octubre del 2023
El CE Altafulla es queda a un pas de la gesta i de la primera victòria davant el Calafell (3-3)
Els de Jordi Mercadé igualen un 0-3 i només el porter visitant els nega la remuntada amb una excel·lent actuació
El CE Altafulla s’ha quedat molt a prop d’aconseguir la primera victòria de la temporada en el partit d’aquest dissabte davant el CF Calafell en el marc de la J4 del Grup 17 de Tercera Catalana. Els altafullencs han estat capaços d’igualar un marcador de 0-3 davant un rival, que s’ha quedat amb deu jugadors en els instants finals de la primera part.

Abans del partit, el club ha homenatjat l’excapità i component de l’equip que va pujar de Quarta a Tercera Catalana, Nicolás Ruiz, que ha vingut d’Uruguai per passar uns dies a Altafulla i ser partícip de la commemoració del centenari. El president Francesc Julià i el vicepresident Pedro Navarro li han entregat una bufanda i una samarreta, i tot seguit ha efectuat el servei d’honor.

Els groc-i-negre han sortit a pel partit des del primer minut, conscients de la importància que tenia després dels resultats anteriors. Alberto Romeu Nieto ha tingut l’oportunitat de marcar en dues ocasions, sense èxit. La resta, xuts amb més fe que força i encert. Mentre que al rival només li ha calgut arribar una vegada per fer el 0-1 (29’). Centrada des de la dreta, la pilota es passeja per l’àrea petita, i Raúl Villen remata en el segon pal.

En l’última jugada de la primera part, una picabaralla entre Nieto i Lucas Camps ha acabat amb aquest últim expulsat al veure la segona targeta groga. En l’acció posterior, un córner des de la dreta, l’altafullenc ha rematat de cap per quedar-se a prop de l’empat.

Després del descans, l’Altafulla ha tornat a sortir amb la idea d’aprofitar la superioritat numèrica per fer mal i remuntar, com ha explicat el tècnic Jordi Mercadé. Malauradament, dues errades defensives, han permès Víctor Pérez (47’ i 52’) establir el 0-3.

L’equip, però, ha reaccionat, i “anant a la èpica”, com ha dit Mercadé, ha estat capaç d’empatar. Nieto (65’) ha fet el primer amb un lliure directe des de la mitja lluna; Robert Infantes el segon amb un xut des de dins de l’àrea; i Dani Ramón el tercer amb un cop de cap. Poc després, el porter Gerard Granados li ha negat el quart gol, arrodonint la seva actuació.

Al final, doncs, repartiment de punts, que deixa l’Altafulla 14è amb 2 punts abans de visitar el cuer, el CF La Riera, el diumenge vinent, a les 17h, en un derbi capital per tots dos equips. Mercadé està convençut que l’equip farà un pas endavant amb la motivació que comporta un partit d’aquestes característiques per assolir la primera victòria d’una vegada per totes.