30 d'octubre del 2023
El CE Altafulla goleja el Creixell i s’endú el primer derbi de la temporada per ser líder en solitari (1-8)
La Riera sua, però guanya a l’Espluga de Francolí amb una tripleta de Yolanda Arenas (3-5)
El CE Altafulla s’ha endut el primer derbi del Baix Gaià de la temporada a la Lliga Femení 7 TGN amb la victòria d’aquest dissabte davant la UE Creixell per 1-8. El resultat dicta les diferències que hi ha actualment entre els dos equips, i que posen de manifest el bon moment de forma amb el qual han començat les abelles.

El duel ha quedat sentenciat en la primera part amb un avantatge de 0-4 gràcies a Alba Gallardo (2’), Laia Gutiérrez (4’) i Marina Rodríguez (19’ i 25’). En l’inici del segon temps, Gisela Hurtado (44’) ha fet el cinquè. Les locals han reaccionat amb un gol de Vanesa Serrano (49’), el primer que anoten en el present curs.

Les groc-i-negre han assegurat el triomf per mitjà d’Hurtado (59’), Joana Benito (61’), i Gallardo (70’). Mentre que la darrera incorporació, Bianca Sánchez, ha tingut minuts en el seu retorn a l’equip dues temporades i mitja després. Un altre reforç, doncs, per intentar l’assalt a la lliga.

L’entrenador, Joserra Márquez, ha assegurat que l’actitud i la intensitat amb la qual han sortit les jugadores al terreny de joc, ha sigut cabdal perquè el partit es desenvolupés d’aquesta manera.

Per la seva part, l’entrenador del Creixell, Enric Carrera, ha reconegut que els gols matiners de l’Altafulla “ens ha desfet el plantejament”, si bé s'ha mostrat satisfet per l'actitud de les futbolistes en un context difícil com el d'aquest dissabte.

L’Altafulla és líder en solitari després de l’empat entre la Floresta i el Constantí, sumant 15 punts. Mentre que el Creixell continua últim sense cap punt en el caseller. El dissabte vinent, les creixellenques visiten el Bellvei (18h), mentre que diumenge les altafullenques reben el Tàrraco ‘C’ (18h).

LA RIERA SUA PER GUANYAR A L’ESPLUGA

L’altre representant del grup, el CF La Riera, ha hagut de suar per vèncer la UE L’Espluga de Francolí per 3-5. Les visitants han remuntat el gol inicial de Leila Calbet (6’) per mitjà de Yolanda Arenas (15’) i Sandra Juárez (20’). Calbet (42’) ha restaurat les taules al començament del segon temps, però Marie Van Puymbroeck (45’) i Arenas (48’) ha contestat per doblar l’avantatge.

Maria del Mar Foca (57’) ha tornat a apropar les locals, i després d’uns minuts, Arenas (70’) ha assegurat la victòria amb el seu tercer gol de la tarda. Les rierenques són sisenes amb 9 punts, i el diumenge vinent reben el Vallmoll (19h).