25 de febrer del 2019
El CE Altafulla torna a somriure al Joan Pijuan a costa del Calafell (6-1)
Els altafullencs recuperen la cinquena posició i acaben la jornada a nou punts de la segona posició
El sol torna a sortir pel CE Altafulla, que després de tres derrotes ja sap el que és guanyar a l’Estadi Municipal Joan Pijuan aquest 2019. La gran victòria davant el CF Calafell per 6 gols a 1 ha posat llum als mals resultats que havia obtingut a casa i ratifica el bon moment que viu l’equip igualant la millor ratxa de la temporada amb tres victòries seguides.

Els primers minuts del partit van servir per comprovar quin seria el tarannà de cada equip al llarg dels 90 minuts. Els altafullencs tenien el control de la pilota per sotmetre el seu rival, mentre que el Calafell utilitzava el joc directe per buscar Hicham Benamar cada vegada que recuperava la pilota.

Els groc-i-negre eren millors i no patien en defensa, però el partit requeria jugar a una major velocitat per fer mal al rival. Tot i això, van arribar al descans per davant en el marcador amb un gran gol de cap de Manuel Cobacho a la sortida d’un córner en el 28’.

En la segona part, l’equip va tenir dificultats per entrar en el partit davant un rival que va sortir més endollat per intentar capgirar la situació. De fet, el Calafell va passar de la defensa de cinc a jugar amb una línia de quatre. Això va produir molts espais que els davanters de l’Altafulla no van desaprofitar amb el pas dels minuts.

El primer d’ells va ser Guillermo Montserrat. El torrenc va entrar en el minut 59 i en el 63’ va marcar el 2 a 0 culminant una gran jugada individual amb un remat de cap en el segon pal. Sis minuts després, Manuel Cobacho va fer el tercer amb la seva dotzena diana de la temporada. L’exdavanter de l’Escola Sant Pere i Sant Pau ja és el màxim golejador de l’equip.

El 3 a 0 va fer que l’equip es relaxés en els següents minuts, i el visitant Vargas ho va aprofitar per escurçar la diferència amb un remat sec des de la frontal de l’àrea. El gol va despertar l’Altafulla, que va començar a arribar amb molta freqüència a l’àrea defensada per Gerard Granados.

En una d’aquestes accions, Pau Lafuente va cometre penal sobre Manuel Cobacho i Genís Cañas va transformar la pena màxima per recuperar la diferència de tres gols. Tot seguit, una pèrdua de pilota del Calafell va permetre que Guillermo Montserrat fes el cinquè. I quan només quedaven cinc minuts pel final, Adrià Martí va completar el marcador amb una acció fantàstica dins de l’àrea.

Raúl Tudela, entrenador del CE Altafulla, ha explicat que l’equip tenia moltes ganes de guanyar davant la seva afició després dels últims resultats a casa. Pel que fa al partit, reconeix que la primera part va ser força disputada mentre que en la segona els seus jugadors van ser superiors a partir del segon gol.

La victòria davant el Calafell, afegit a la derrota del Sant Jaume a mans del Banyeres, permet l’Altafulla recuperar la cinquena posició. Amb 40 punts, acaba la jornada a nou de la segona posició després de l’empat del Montblanc al camp del Roda de Barà.

El següent compromís dels altafullencs serà precisament el derbi davant l’equip de Dani Sereno i Tommy Anguita. Això, però, succeirà en quinze dies perquè la competició s’atura a causa del carnaval. El partit tindrà lloc el dissabte 9 de març al Camp de Futbol Municipal de Roda de Berà.