Esports
Foto: Ajuntament de Creixell
16 de març del 2023
El creixellenc Pedro Vivancos ‘Kepa’ estén la marxa aquàtica del Baix Gaià fins al Brasil
S'ha reunit amb polítics, professors i alumnes de la ciutat de Santos per explicar-los l'esport i com es desvenolupa a Creixell
La marxa aquàtica és un esport relativament jove, que a poc a poc està arrelant a Catalunya, i també al Baix Gaià gràcies a la voluntat de l’Ajuntament de Creixell i al Club Excursionista Aritjol. El fenomen s’estén per altres parts del món, per exemple, al Brasil. Fins allà s’hi ha desplaçat el creixellenc i seleccionador català, Pedro Vivancos ‘Kepa’, per promocionar aquest esport a la ciutat de Santos.

En declaracions al Baix Gaià Esports, Vivancos titlla la visita al Brasil de “molt satisfactòria” perquè ha tingut l’oportunitat de donar a conèixer la marxa aquàtica a representants polítics, professors de fisiologia de l’esport a l’aigua, i alumnes. També, com es desenvolupa aquest esport a Creixell, tant en la modalitat competitiva com en el de la salut. En aquest sentit, va posar en relleu el grup de més de 80 participants amb què compta la iniciativa entre les dues modalitats.

Durant l’estada a Sud-amèrica, el creixellenc també va tenir l’oportunitat de dirigir-se als alumnes de la universitat, que estaven interessats a conèixer millor l’esport nascut a França el 2005. No eren els únics, però, ja que des de TV Globo els van dedicar un espai per estendre la informació a tot el país.

És d’esperar, doncs, que al Brasil facin avenços pel que fa a la promoció i la pràctica de la marxa aquàtica tal com s’ha fet a Creixell. El poble del Baix Gaià enguany tornarà a ser seu d’algunes competicions i proves obertes en un 2023 en el qual s’espera sumar més municipis organitzadors tant a la demarcació de Tarragona com a la resta de Catalunya.
Pedro Vivancos, entrenador de marxa aquàtica
Pedro Vivancos, entrenador de marxa aquàtica
Social
Et recomanem
Cinema a la fresca: 'As Bestas' de Rodrigo Sorogoyen
Divendres 22 de setembre a les 22h a la plaça de l'Església
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Baixada de Trastos
Diumenge 24 de setembre a les 11h des de l'Ermita de Sant Antoni
Organitza: Diables d'Altafulla
Vermut Popular amb dj Jarras
Diumenge a les 12.30h a la plaça del Pou
Organitza: Diables Petits d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla