15 de maig del 2024
El Júnior femení del CB Altafulla – BBG s’imposa al CB Vila-seca en el duel decisiu per la segona posició del grup (48-38)
Les groc-i-negre havien de vèncer per set o més punts de diferència per adjudicar-se el bàsquetaverage i acabar per davant del rival
El Júnior femení del CB Altafulla – Bàsquet Baix Gaià ha assolit la segona posició del Grup 3 de la categoria amb la victòria davant el CB Vila-seca en la desena i última jornada de la segona fase. Les groc-i-negre s’han imposat per 48-38 davant l’equip que, precisament, defensava la segona posició i que tenia un lleuger avantatge pel resultat de la primera volta.

Efectivament, les vila-secanes s’havien imposat en el primer cara a cara amb un resultat de 43-37. Si tenim en compte que els dos conjunts arribaven al duel decisiu empatats a 11 punts amb quatre victòries i tres derrotes cadascun, les altafullenques estaven obligades a guanyar per set o més punts. Dit i fet.

L’equip de David Ruiz i Mateu Opisso ha sortit a la pista amb la intensitat pròpia d’una final, imposant-se per un 21-7 en el primer quart. En el segon, ha augmentat la renda amb un 14-10, que li ha permès arribar al descans 18 punts per sobre. Això ha fet que es relaxés una mica després del descans, la qual cosa ha aprofitat el Vila-seca per retallar distàncies amb un 4-13 i baixar de la barrera dels deu punts.

En el darrer període, però, les locals han estat molt concentrades en defensa, i tot i que en atac han estat poc encertades, això els hi ha permès mantenir l’avantatge i assegurar la victòria i el bàsquetaverage amb un parcial de 9-8.

D’aquesta manera, el Júnior femení clou una temporada en la qual ha anat de menys a més. En la primera fase va tenir certs problemes, que el van dur a acabar en la penúltima posició del Grup 1 amb dues victòries i deu derrotes. I en la segona fase, contra rivals d’un nivell parell, ha sigut capaç de ser el segon millor equip.