21 de juliol del 2016
El Nàstic estrena la pretemporada amb derrota contra el Vila-real per 1-2
El club grana ja ha tancat les incorporacions dels atacants Rhsalla i Maloku
El Nàstic de Tarragona ha començat la pretemporada amb derrota al primer amistós. El Nou Estadi ha viscut aquest dimecres al vespre, contra tot un equip de Champions com és el Vila-real, la primera presa de contacte amb el futbol després d’un període de transició entre el final de la temporada anterior i l’inici de l’actual.

No ha estat un partit fàcil, i els castellonencs només han trigat dos minuts a avançar-se al marcador. A la primera ocasió davant Manolo Reina, Alfonso ha batut per la dreta el porter nastiquer després d’un refús. No obstant el gol matiner dels visitants, el punt d’inflexió l’ha marcat l’expulsió, amb targeta vermella directa, de Ferran Giner al minut 25.

Poc després de la mitja hora d’enfrontament, Stéphane Emaná ha fet l’empat a un després d’una bona centrada de Iago Bouzón al segon pal, un marcador d’igualtat amb què s’ha arribat al descans.

Els dos equips han aprofitat la represa per realitzar onze canvis i provar el màxim nombre de peces possible en el primer test de la pretemporada. Nàstic i Vila-real han acumulat ocasions clares per avançar-se al marcador, però les bones actuacions dels porters Ondoa i Barbosa ho ha evitat fins el minut 75. Soldado, amb un cop de cap inapel•lable, ha inclinat la balança cap al cantó visitant i ha establert l’1-2 definitiu. Malgrat la derrota, l’entrenador grana, Vicente Moreno, ha parlat de “bones sensacions” i ha fet una “valoració positiva”.

Un dels jugadors més destacats ha estat el recentment incorporat José Carlos. L’exfutbolista del Llagostera ha reconegut que “l’expulsió ens ha condicionat molt”, però que ha estat una bona estrena.

Gairebé 3.000 espectadors no s’han volgut perdre el primer partit a l’estadi, i aquest dissabte tindrà lloc el segon amistós. Serà contra el filial grana, la Pobla de Mafumet.
A més, el Nàstic ha anunciat la incorporació dels atacants Rshalla i Maloku, dos jugadors joves sense experiència a la categoria. Mohammed Rshalla prové de l’Olimpik Dosentk ucraïnès i és internacional amb la selecció sub-23 del Marroc, i el croat Elvir Maloku ve del Haduk Split de la Primera Divisió del seu país.