17 de juny del 2024
El Nàstic haurà de remuntar al Nou Estadi per pujar a Segona (2-1)
Els de Dani Vidal surten vius de La Rosaleda en un partit amb polèmica i l’afició grana ja es prepara per omplir el Nou Estadi a la cerca de la gesta
El Nàstic de Tarragona ha perdut aquest dissabte davant el Málaga CF en el partit d’anada de la final de la promoció d’ascens a Segona Divisió disputat a l’estadi de La Rosaleda. Els grana han caigut per un resultat de 2-1; un resultat, que els manté ben vius i amb opcions de remuntar l’eliminatòria en la tornada de dissabte vinent al Nou Estadi – Costa Daurada.

L’equip de Dani Vidal, malgrat la derrota, ha quallat una actuació notable en un escenari de Primera Divisió, on l’afició local ha omplert les gairebé 30.000 butaques d’aforament. Sense complexos i amb ambició, ha competit al mateix nivell que en els partits més importants que havia jugat fins aleshores. A més, ha comptat amb el suport de 500 aficionats, que per moments han silenciat la resta de la grada.

El Nàstic ha tingut la primera ocasió del partit amb una rematada d’Alain Godoy des de dins de l’àrea, que el porter ha refusat per evitar el 0-1 L’ocasió del davanter canari ha sigut claríssima, només ha errat en la definició, xutant al mig en comptes de fer-ho a un costat.

Els locals han tingut diverses fases en què han collat la defensa visitant, però aquesta ha resistit, en part també gràcies a dues aturades de mèrit del porter Alberto Varo. Semblava que s’arribaria al descans amb un empat sense gols, però el Málaga s’ha posat per davant a través d’un servei de cantonada en què Roberto López ha rematat a plaer en el primer pal.

L’acció ha tingut polèmica perquè en el moment de servir el córner hi havia dues pilotes dins del camp. Godoy ha badat aquí anant a buscar la pilota, que havia sortit fora, provocant el servei de cantonada. Els locals han agafat una altra per servir ràpid, mentre que la majoria de la defensa grana estava atent a l’altra esfèrica.

Tot i el cop que ha suposat l’1-0 en el temps afegit, els tarragonins han sortit endollats en el segon temps, i han estat capaços d’empatar en una jugada entre David Concha i Pablo Fernández, que el càntabre ha resolt amb un xut creuat al segon pal des de dins de l’àrea.

L’empat ha encès els ànims dels jugadors, i també de l’afició, i en els següents minuts han tingut dues bones opcions per posar-se per davant, sense encertar. El Málaga s’ha refet, i ha generat diverses aproximacions a l’àrea de Varo. Una d’elles ha acabat amb un penal, totalment evitable, de Pablo Triguieros sobre Einar Galilea, que López ha convertit en el 2-1.

Poc després, hi ha hagut una jugada molt similar en l’altra àrea, també en un servei de cantonada, a favor del Nàstic en aquest cas, en què un defensa ha agafat de la samarreta a un jugador grana, però l’àrbitre no ha considerat que fos suficient per xiular pena màxima. O no ho ha vist, quan era totalment punible.

En els darrers 20 minuts, el Málaga ha buscat un tercer gol, que li permetés encarrilar l’eliminatòria, mentre que els visitants cercaven l’empat. Gairebé el troben en una de les darreres accions del partit, un xut d’Andy Escudero, que s’ha estavellat contra el lateral de la xarxa. Hauria sigut un premi gros, i totalment merescut.

El resultat a la capital de la Costa del Sol obliga el Nàstic a guanyar, com a mínim, d’un gol al Nou Estadi per assolir l’ascens. El fet de quedar millor classificat que el Málaga en la lliga regular, fa que un empat beneficiï els grana al final dels 120 minuts i de la pròrroga, en cas d’haver-hi. L’afició, que confia plenament en la remuntada, omplirà el camp per crear una atmosfera que ajudi els jugadors a assolir la fita.