16 de setembre del 2024
El Nàstic supera per la mínima al Tarazona i dedica la victòria a Santi Coch (0-1)
El solitari gol de Pablo Fernández brinda als grana el primer triomf al Nou Estadi per assaltar les places de promoció d’ascens
El Nàstic de Tarragona ha pogut dedicar la victòria al seu llegendari exfutbolista Santi Coch, traspassat el passat dijous després de lluitar contra una malaltia durant els últims anys. La mort del mite va marcar la prèvia i el dia del partit davant la SD Tarazona en la J4 del Grup A de la Primera RFEF. Diversos aficionats s’han apropat a la porta número 3, la que du el seu nom, per deixar un ram de flors en senyal d’afecte i respecte. Ja sobre la gespa, el protocol·lari minut de silenci abans de l’inici del matx, que s’ha resolt amb el solitari gol de Pablo Fernández (22’) amb un cop de cap en l’equador del segon temps.

Els grana necessitaven la victòria per sumar els primers 3 punts a casa després de desaprofitar la primera i la segona oportunitat davant l’Ourense i el Sestao River. El triomf contra l’Amorebieta set dies abans va reforçar el vestidor de cara a la cita, i així s’ha constatat al Nou Estadi – Costa Daurada en la sessió sabatina d’aquest cap de setmana. I és que no només ha vençut, sinó que també han convençut, malgrat guanyar per la mínima.

L’equip s’ha mostrat fort i segur en defensa, concedint només dos xuts a porteria, en l’inici i en el final del partit. Mentre que en atac ha xutat més d’una desena de vegades. En quatre d’ells ho ha fet a porteria, en la del gol, i en tres més, que el porter visitant s’ha encarregat de frustrar. L’únic ‘però’ per al tècnic Dani Vidal, satisfet, això sí, amb l’actuació dels seus jugadors i per poder dedicar el triomf a Santi Coch.

En el bàndol visitant, el torrenc Marc Álvarez –cedit pels tarragonins- ha sigut titular per primera vegada aquesta temporada, i ha jugat gairebé tot el partit. Ha sigut substituït en el minut 80, i ha rebut l’ovació de la parròquia grana, conscient que és un dels seus i confiada que tornarà a final de curs sent un futbolista més madur i preparat per ajudar l’equip.

La victòria va situar el Nàstic com a líder provisional amb 8 punts a l’espera dels resultats del diumenge. Finalment, després de la victòria d’alguns rivals directes, acaba la jornada com a quart classificat, dins de les places de promoció d’ascens i a dues unitats de la primera plaça. El divendres, a les 20.30h, buscarà mantenir la bona ratxa amb la visita al Barakaldo, que és un dels nouvinguts des de Segona, i que és novè amb 5 punts.