25 de febrer del 2019
El Roda no pot amb el Montblanc i la lliga segueix ben viva (1-1)
La Riera cau golejada al camp de l’Arboç i el Torredembarra torna a guanyar amb el debut del tècnic Sergio Andrés
L’Atlètic Roda de Barà i el Montblanc no van decebre en el millor partit de la 23a jornada del Grup 3 de Tercera Catalana i van firmar un empat a u que manté la lliga ben viva quan encara queden onze jornades pel final, tant en la lluita pel títol com per la segona posició.

Els de la capital de la Conca de Barberà van ser els primers a colpejar amb el gol d’Aleix Barrabeig en el 25’. L’alegria, però, els va durar ben poc perquè el Roda només va tardar sis minuts a fer l’empat per mitjà de Miguel Ángel Contreras, que suma sis gols en el present curs.

El visitant Cristian Valcárcel, màxim golejador de la categoria amb 21 gols, va tenir l’oportunitat de desfer la igualada amb un llançament de penal que va executar de panenka i que va marxar per sobre del travesser. L’1 a 2 hauria posat més emoció a la lluita pel títol, però l’errada de l’atacant manté el Roda amb set punts d’avantatge respecte al seu contrincant.

De fet, la lluita per la segona posició és la que té més emoció després que l’Atlètic Valls i l’Arboç hagin superat la Bisbalenca i la Riera, respectivament. El conjunt arbocenc, que se situa a un punt del Montblanc, va passar per sobre del conjunt d’Iñaki Pérez amb una exhibició golejadora d’Arnau Moya.

El davanter local va ser el gran protagonista del partit amb tres gols. El primer i el segon van fer molt de mal la Riera perquè van produir-se de forma seguida en el 27’ i 32’, respectivament. El tercer va ser dolorós perquè va arribar a l’inici de la segona part, deixant el partit vist per a sentència.

Óscar Díez, en el 61’, i Toni Álvarez, en el 74’, van deixar sense resposta a la Riera. Finalment, Kevin José Mera va anotar el gol de l’honor quan només quedaven nou minuts de joc. La Riera cau a la novena posició amb 33 punts i s’allunyà a set punts de la cinquena posició.

La bona notícia de la jornada l’ha protagonitzat el Torredembarra amb la victòria d’aquest diumenge davant el Constantí. El nou tècnic, Sergio Andrés Retcher, s’ha estrenat de la millor manera possible i en el moment just després que el Banyeres superés el Sant Jaume amb un triomf que l’hagués situat a 6 punts.

Afortunadament, els blanc-i-blaus també van superar el seu compromís. El gol d’Henry Esteban en el primer minut de joc va ser molt important per assolir la fita. El Constantí no va desistir en tot el partit malgrat l’absència d’Oriol Gilisbars, però la Torre va sentenciar quan quedaven nou minuts pel final amb el gol d’Antonio Jesús González.

D’aquesta manera, els del Baix Gaià arriben als 20 punts i mantenen l’avantatge de nou unitats respecte al Banyeres, al qual visitaran en la següent jornada en un partit transcendental per la permanència a Tercera Catalana.