13 de desembre del 2021
El Torredembarra BC supera el CB Altafulla i torna a triomfar en el derbi (60-82)
Els altafullencs es queden sense opcions en la primera part, on els torrencs mostren tot el potencial que tenen
El segon derbi del bàsquet del Baix Gaià entre el CB Altafulla i el Torredembarra BC s’ha resolt aquest diumenge amb el triomf del conjunt torrenc per 60-82. Els d’Albert Hidalgo han estat molt superiors en la primera part, i en la segona només han hagut d’administrar l’avantatge per frenar l’ímpetu dels altafullencs.

Novament, l’Altafulla ha pagat car la posada en escena del primer quart, que ha acabat amb un resultat de 14-26. En el segon ha estat similar, amb un 14-20 favorable als visitants, que ha deixat el marcador en 28-46 en el temps de descans.

A la represa, els de David Ruiz han sortit millor i amb la convicció de remuntar el partit. L’encert de cara a cistella, però, ha estat el mateix amb 17 punts per ambdós equips, que han deixat les coses tal com estaven, i amb només 10 minuts restants. El resultat ha jugat a favor de la Torre, que en el darrer quart s’ha imposat per 15-24.

El tècnic de l’Altafulla ha destacat l’encert de la Torre en la primera part, i la resposta de l’equip en la segona, on “ja era massa tard” per assolir la fita de la remuntada.

L’entrenador també ha tret coses positives de la derrota en el derbi. Conscient que el Torredembarra és millor equip, per experiència i qualitat de diversos jugadors, ha remarcat l’esperit competitiu del planter.

Els jugadors més encertats de l’Altafulla han estat Iker Martin i Carlos Gallego amb 16 i 12 punts, respectivament. En el Torredembarra, el nom més destacat ha estat el de Fernando Martín, que ha anotat 31 punts, seguit de Manuel Torres amb 16.

La derrota deixa els altafullencs 8ns amb 12 punts, mentre que la Torre retalla un punt al líder, el CB Bellvei, a l’espera de jugar els dos partits pendents que té a mitjans de gener. El pròxim divendres, els primers visiten el Bàsquet l’Arboç, mentre que els segons reben dissabte el Bàsquet Teresianes.