16 d'octubre del 2023
Empat estèril en el derbi entre l’Altafulla i la Riera (1-1)
Els altafullencs igualen amb un gol d’Àlex Cañas en la recta final d’un partit en què han fet un pas endavant en defensa, però els ha costat molt generar en atac
El CE Altafulla i el CF La Riera han signat un empat estèril en el primer derbi del Baix Gaià del Grup 17 de Tercera Catalana, que s’ha disputat aquest diumenge al feu rierenc davant un públic nombrós. Els altafullencs han salvat un punt en els últims 10 minuts d’un partit en què els ha mancat la fluïdesa i la capacitat ofensiva d’altres dies.

L’equip de Jordi Mercadé ha estat incapaç de dur la iniciativa fins al minut 70. Fins aleshores, els rierencs, sense brillar en excés, han sigut millors i han estat capaços de defensar l’avantatge que tenien amb el gol de Marco Garcia Castrillón (25’) en l’equador del primer temps. No han generat massa més, però tenien prou en allunyar el perill de la porteria de Roger Catalán.
El tècnic de l’Altafulla ha reconegut que “hem sigut massa verticals” i que la “bona col·locació de la Riera en defensa” els ha impedit generar ocasions clares.

En el segon temps, els locals han seguit la mateixa línia, i han tingut dos contraatacs clars per fer el segon. La mala gestió en els últims metres en ambdues accions els ho ha impedit, i finalment ho han pagat, com ha reconegut el tècnic Iván Descarrega, que va marxar amb un “regust agredolç”, tot i que “el punt és bo” atesa la situació classificatòria.

L’Altafulla, com diu Mercadé, ha fet un pas endavant amb l’entrada de Jorge Carmona, Àlex Cañas i Dani Ramón, que han potenciat la zona d’atac al costat d’Erik Navarro, Robert Infantes –ha entrat al descans-, i Nieto.

Els groc-i-negre han començat a guanyar segones accions, a tenir més la pilota, i a generar perill pels costats. Cañas (82’) ha estat l’autor de l’empat amb un xut des de la mitja lluna de l’àrea ben ajustat al pal esquerre de Catalán. El porter rierenc ha salvat l’1-2 uns minuts després amb una gran aturada davant Dani Ramón. Mentre que en l’altra porteria, David Zuferri també s’ha lluït per negar a la Riera el gol de la victòria.

L’Altafulla es manté 14è i avant-penúltim amb 3 punts, mentre que la Riera continua última, ja amb 1 punt al caseller. El dissabte vinent, els altafullencs reben el penúltim, el Montblanc (17h), i el diumenge els rierencs visiten el Calafell (17h).