Esports
Altafulla Bloc
29 d'abril del 2016
Un miler de corredors participaran diumenge en la IX Cursa Primer de Maig d’Altafulla, enguany amb specials i cadires de rodes
Una xerrada sobre tècnica i prevenció de lesions aquesta tarda a la Pallissa de l’Era del Senyor esdevindrà el preàmbul per a la prova d’aquest cap de setmana
Un miler de corredors s’aplegaran aquest diumenge a Altafulla per participar en la IX Cursa Primer de Maig. Aquesta prova se celebra al voltant del marc incomparable del Castell d’Altafulla i recorre els diferents carrers de la Vila Closa. Enguany la prova incorpora la Cursa Specials i la Cursa de Cadires de Rodes com a principals novetats. Per això, l’organització ha comptat amb la col•laboració de l'Escola Solc, la Fundació Estela i l’Associació Astafanias. En aquesta edició, dintre de totes les curses que es faran l'1 de Maig, hi haurà la cursa “Corre amb un amic”, amb infants amb discapacitat que participaran, acompanyats amb un amic o sols, en una cursa de 130 metres no competitiva a les 10:20h. El president dels Atletes d’Altafulla, Ferran Mallafré, ha convidat a la ciutadania que gaudeixi d’aquesta festa.

L’esdeveniment es divideix en dues parts. La primera, que començarà a les 10 del matí i està dedicada exclusivament als infants amb diverses curses i distàncies, en funció de l’edat dels participants, combina l’activitat física amb un ambient lúdic i festiu que fa gaudir als més petits d’un dia d’esport i els inicia en la pràctica de l’atletisme.

La segona part, dedicada als més grans, consisteix en una cursa que començarà a dos quarts de dotze del migdia en un circuit urbà que passa per dintre de la Vila closa i acaba al Castell. Aquest circuit té una distància total de cinc quilòmetres, i per tant, és apte per a totes les edats i per a tots els estats de forma. La cursa està cronometrada amb xip i se surt des de davant del Castell d’Altafulla.

L’organització preveu mantenir la participació dels darrers anys que ha estat de més d’un miler de corredors, d’entre 600 infants i 400 adults. De fet, l’organització ha tancat a 400 atletes el nombre màxim de participants per l’èxit que ha assolit en les edicions anteriors la Cursa Open. A banda dels premis, l’organització sortejarà d’entre els participants un menú per a dues persones gentilesa de Granja Sant Francesc; 1 val per una hora en pàdel surf per a una persona, i 1 val per a dues persones en caiac gentilesa del Club Marítim d’Altafulla; un 2x1 per l'Spa d’Anura Fitness Club, i un altre menú per a dues persones gentilesa d’Altaburg.

Avui divendres 29 d’abril, tindrà lloc a la Pallissa de l’Era del Senyor a les 19h, una xerrada-col•loqui amb el títol “Tècnica de cursa i prevenció de lesions”, que anirà a càrrec de Joan Rius, i que esdevindrà el preàmbul per a la prova d’aquest cap de setmana.

L’organització anima a la participació de tots els públics per gaudir d’un dia d’esport familiar en un ambient festiu i envoltats d’un marc incomparable com és la vila d’Altafulla.

Està organitzada pels Atletes d’Altafulla i l’Ajuntament d’Altafulla i compta amb el patrocini de Caprabo, Tarragona 2017, Altafulla Mar Hotel, Athletic Events, Garden Center Gaià, Hotel Gran Claustre i Càmping Don Quijote.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla