09 de juny del 2016
El Nàstic està obligat a remuntar al Nou Estadi si vol seguir en el camí de Primera, després de perdre per 3 a 1 a Pamplona
Un gol de Jean Luc va evitar la desfeta dels grana i omple d'esperança els de Vicente Moreno de cara al partit de tornada
El Nàstic de Tarragona va visitar un estadi, El Sadar, ple de gom a gom i que no va deixar d'animar el seu Osasuna en cap moment. Sobre la gespa, dos equips lluitant per pujar a la categoria reina del futbol espanyol: el Nàstic, que va pujar de Segona B la temporada passada, contra l'Osasuna, que es va salvar del descens tot just ara fa un any.

Els de Vicente Moreno no es van deixar intimidar per l'ambient que hi havia a la graderia i van sortir a resoldre el partit des de bon començament. Tota la iniciativa va quedar a les botes dels de Tarragona, mentre que l'Osasuna no acabava de sentir-se còmode amb el plantejament inicial del Nàstic.

Al minut 10, un dels referents en atac dels tarragonins, Emana, va deixar el terreny de joc a conseqüència d'un cop de colze que li va fer sagnar el nas i, just en aquest moment, l'Osasuna va aprofitar la superioritat numèrica per donar el primer avís a la porteria de Reina, punt d'inflexió que va fer equilibrar el partit.

Quan l'Osasuna estava vivint els seu millors minuts, un contraatac del Nàstic va acabar amb un control i assistència magistrals d'Emana, que va servir una pilota molt bona a Naranjo. No havien passat ni cinc minuts, quan el mateix Naranjo va protagonitzar una de les jugades polèmiques del partit, gol anul·lat per una agafada a la samarreta del seu marcador just quan s'internava a la frontal de l'àrea.

De mica en mica, l'Osasuna va anar teixint una teranyina al mig del camp que va neutralitzar bona part de les arribades dels de Tarragona. Llavors, els navarresos es van anar sentint cada cop més còmodes en l'atac. Al minut 32, Merino es va avançar al marcador pels de Pamplona rematant a boca de canó una pilota que rondava l'àrea petita del Nàstic després d'un llançament de còrner. Nervis a la banqueta, Vicente Moreno va ordenar a diversos dels seus homes que es posessin a escalfar.
Just abans del descans, de nou Merino va fer diana aprofitant una pilota morta després d'un refús de Reina a una canonada dels navarresos, 2 a 0 al marcador, festa a El Sadar i problemes entre els grana, que van viure els pitjors moments de tot el partit.

Segons després que la pilota comencés a rodar després del descans, Emana es va plantar davant de la porteria de Nauzet i va xutar una pilota enverinada que el porter va desviar a còrner. El duel entre els dos, es va repetir minuts després i, de nou, Nauzet va saber aturar un nou intent del jugador camerunès.

Al minut 57 de la segona part, Kenan Kodro, el fill de l'exjugador del Barça, Meho Kodro, va fer el tercer gol de l'Osasuna amb un xut ras des de fora de l'àrea molt ben col•locat per l'escaire de la porta de Reina. L'ansietat i els nervis del Nàstic per remuntar el partit van generar algunes imprecisions, l'eliminatòria se'ls complicava.

La reacció de Vicente Moreno no es va fer esperar, doble canvi, De Groot i Jean Luc van entrar per Lobato i Muñiz i l'ivorià va fer un gol vital que va omplir d'aire les esperances dels grana. L'efecte de la diana, va fer revifar el Nàstic. Pocs minuts després, Naranjo va veure com li anul·laven el segon per un ajustat fora de joc.

El dissabte a les 7 de la tarda al Nou Estadi, tenen el segon i definitiu partit. La darrera oportunitat per aconseguir el tan preuat ascens a Primera Divisió.