08 de gener del 2018
El CE Altafulla cau golejat en el derbi contra la Riera i es distancia de la part alta de la classificació
L’equip de Luis Rosado fa una bona primera part però es desfà a la segona i és superat per un rival inspirat gràcies a l’encert golejador del nou reforç José Ramon Chillón
El CE Altafulla ha perdut de forma clara i contundent contra la Riera en el derbi del Baix Gaià. El partit, corresponent a la setzena i penúltima jornada de la primera volta, ha tornat a demostrar la feblesa defensiva de l’equip. Això ho ha aprofitat el conjunt rierenc per marcar quatre gols i deixar els 3 punts a casa.

De fet, l’inici del partit ha estat només una mostra del que acabaria esdevenint. José Ramon Chillón, flamant fitxatge de la Riera, ha tardat només un minut en marcar amb la seva nova samarreta i fer l’1 a 0. L’Altafulla, però, ha respost bé al primer cop i ha empatat en una acció a pilota aturada obra de Tommy Anguita.

Superada la primera mitja hora de joc, José Ramón Chillón ha tornat a avançar la Riera amb el 2 a 1 amb el qual s’ha arribat al temps de descans. Ara bé, el cop més dur que ha encaixat el conjunt groc-i-negre ha estat a l’inici de la segona meitat.

Quan només s’havien jugat quatre minuts, Chillón ha culminat una gran jugada col·lectiva marcant el tercer gol de la Riera i el tercer del seu compte particular. A partir del 3 a 1, l’Altafulla s’ha ensorrat i ha estat incapaç de crear perill davant la porteria de Joan Espina. Per contra, els rierencs han tornat a colpejar en el 61’ per mitjà de Jose Saumell.

El 4 a 1 ha fet que la Riera es relaxés i això ha permès créixer a un Altafulla que ha pogut escurçar el marcador en diverses ocasions. Primer amb un remat al pal d’Álex Cañas i després amb dues aparicions de Pol Inglès, que s’ha topat amb la inspiració de Joan Espina. En la recta final, Luis Rosado ha estat expulsat amb vermella directa després de dirigir-se al col·legiat i no podrà seure a la banqueta en el pròxim partit.

El mateix Luis Rosado, entrenador del CE Altafulla, ha fet balanç de l’enfrontament als micròfons d’Altafulla Ràdio. Ha reconegut que l’equip tenia moltes esperances dipositades en aquest partit i que és una derrota “que ens dol, sobretot sent un derbi”.

Per la seva part, Alberto Izquierdo, entrenador del CF La Riera, ha explicat que “per nosaltres la victòria és una gran alegria” tenint en compte la dinàmica que arrossegava l’equip. En aquest sentit, el fet d’anar diverses jornades amb onze o dotze jugadors ha minvat les seves aspiracions. La recuperació d’alguns futbolistes i l’arribada dels nous reforços “ens dóna aquesta competitivitat per fer-nos millorar”, ha sentenciat.

Amb aquesta derrota, l’Altafulla descendeix fins a la vuitena posició amb 23 punts. Per contra, la Riera es consolida a la sisena plaça amb 29 unitats, a 6 de la promoció d’ascens que defensa l’Arboç.

En la pròxima jornada, l’Altafulla clourà la primera volta rebent al Constantí al Municipal Joan Pijuan, mentre que els rierencs es desplaçaran fins el barri tarragoní de San Salvador.