28 de maig del 2018
El CE Altafulla aconsegueix la permanència tot i perdre davant el Constantí per 4 a 3
La derrota del Banyeres al camp del Montblanc evita que l’equip de Raúl Tudela acabi en la posició de descens compensat
El CE Altafulla continuarà una temporada més a Tercera Catalana. La derrota davant el Constantí no té cap conseqüència perquè el Banyeres també ha perdut al camp del Montblanc. Per tant, l’equip altafullenc assoleix la permanència matemàtica i no haurà d’estar pendent d’un possible descens compensat a Quarta Catalana.

El partit davant el conjunt constantinenc ha estat una autèntica bogeria. Tot i que no s’hi jugaven res important, els locals han sortit a cercar els tres punts per acomiadar-se de la seva afició amb una victòria. Fruit d’això, han aconseguit un avantatge de 2 a 0 abans d’arribar a l’equador de la primera part. Juan Pedro Valencia i Fernando Gallana han estat els encarregats de batre Óscar Tomàs.

Lluny d’ensorrar-se, els groc-i-negres s’han refet del doble cop encaixat i han estat capaços d’igualar el marcador. Daniel Serrano en el 33’ i Álex Cañas en el 41’ han fet que al descans el marcador reflectís un empat a dos.

A pocs minuts de la represa, però, Pol Maceira ha tornat a posar per davant el Constantí. La reacció dels altafullencs no s’ha fet esperar, i en set minuts Marc Vidal ha tornat a restaurar les taules. Malauradament, el lateral esquerre ha estat expulsat per doble amonestació a manca de tretze minuts. Més tard, en el 85’, els locals també s’han quedat amb un jugador menys perquè Sergi Galadran també ha vist dues targetes grogues. Finalment, quan semblava que el partit acabaria amb un repartiment de punts, Pol Maceira ha fet el 4 a 3 definitiu.

D’aquesta manera, l’Altafulla acomiada la temporada amb una nova derrota i finalitza 15è amb 37 punts, dos per sobre del Banyeres. El conjunt del Baix Penedès haurà d’esperar els possibles descensos compensats per saber si manté la categoria o baixa a Quarta Catalana.