Esports
Foto: Gimnàstic de Tarragona
07 de gener del 2020
El Nàstic acaba la primera volta en places de descens a Tercera Divisió
La permanència s’ha convertit en l’objectiu prioritari d’un equip que només ha brindat quatre victòries a la seva afició, que ja assenyala a la directiva
El Nàstic de Tarragona ha arribat al final de la primera volta en una situació que ningú podia esperar abans d’afrontar el retorn al Grup III de Segona Divisió B. Els grana es troben en les places de descens a Tercera Divisió, més concretament en la 17a posició amb 18 punts, a dos de la promoció i a tres de la permanència.

Els números de l’equip són molt pobres, sobretot tenint en compte que aterra del futbol professional i que té el pressupost més alt del grup, i un dels més alts de la categoria. En els 19 partits de la primera volta només han estat capaç de guanyar quatre partits, mentre que ha empatat sis i n’ha perdut nou. Un drama.

La primera volta del Nàstic ha estat marcada pel comiat de Xavi Bartolo, destituït en la 13a jornada després de caure contra el Sabadell (2-0). La seva sortida va posar punt final al nou projecte que s’havia iniciat al juliol. I és que el perfil del seu substituït, Toni Seligrat, és completament diferent per la seva manera d’entendre el futbol.

El tècnic valencià va estrenar-se amb dues victòries que semblaven capgirar la dinàmica de l’equip, però res més lluny de la realitat. Després de vèncer al Prat i l’Ejea, encadena una ratxa de quatre partits sense guanyar amb tres derrotes i un empat, el del passat diumenge al camp del cuer, l’Orihuela.

Tot plegat ha fet que l’afició posi el focus sobre tots els estaments del club. Primer, sobre el director esportiu, Sergi Parès, el responsable més directe de l’actuació en el mercat de fitxatges d’estiu, firmant jugadors que han rendit per sota del que s’esperava tot i el seu cartell, i que també són assenyalats per la parròquia grana.

La directiva encapçalada pel president Josep Maria Andreu, i el director general, Lluís Fàbregas, no ha quedat indemne. En l’últim partit al Nou Estadi, que va acabar amb una decebedora derrota contra l’Hércules, un sector de l’afició va demanar la seva dimissió. L’equip ha passat de jugar la promoció d’ascens a Primera a jugar-se el descens a Tercera, una decadència que assenyala directament als capitans d’un vaixell que s’enfonsa com el Titanic.

Una vegada més, el mercat d’hivern es presenta com el salvavides per, precisament, salvar una temporada en la qual la permanència s’ha convertit en l’objectiu prioritari, deixant de banda la promoció d’ascens a Segona. De moment, ja s’ha disputat la primera jornada de 2020 i encara no ha arribat cap reforç i només hi ha hagut una sortida, la de Joel Lasso, amb la qual s’ha reforçat un rival directe com el Badalona. Tot en ordre.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla