Esports
Foto: Marxa dels Castells del Baix Gaià
14 de febrer del 2020
Tot a punt per a la 9a Marxa dels Castells del Baix Gaià aquest diumenge
Els 900 participants sortiran entre les 08.00 h i les 08.20 h, segons el recorregut, i a l’arribada gaudiran de la tradicional calçotada al Parc del Comunidor
Un mes després de la data inicial, aquest diumenge 16 de febrer es durà a terme la 9a Marxa dels Castells del Baix Gaià, que organitza l’Ajuntament d’Altafulla i que compta amb la direcció tècnica de Sport No Limit Gropu. Cal recordar que les inclemències meteorològiques provocades pel temporal glòria van obligar a canviar la data d’aquesta cita esportiva, una de les que té més cartell en el nostre territori.

El temporal va deixar malmeses algunes de les zones per on passa la marxa com la platja d’Altafulla i diversos camins que formen el recorregut, comprometent la seguretat dels participants. De cara a aquest diumenge, els tres recorreguts (17,5 km, 26 o 33,5 km) estan en condicions òptimes perquè els participants puguin caminar sense cap mena de problema, com així ho ha assegurat Juanan Fernández, gerent de Sport No Limit Group, l’empresa que dona suport a l’Ajuntament d’Altafulla quant a l’organització de l’esdeveniment.

Fernández també ha explicat que l’organització ja ho té tot preparat perquè els participants puguin gaudir de la marxa. Tanmateix, ha destacat que l’actitud de totes les persones que han apostat per donar continuïtat a la proposta, ha estat fonamental per fer realitat tots els canvis que s’havien plantejat per a la 9a edició.

El canvi de dia ha comportat que 200 de les persones que estaven apuntades per al 26 de gener no puguin participar aquest diumenge 16 de febrer per incompatibilitat d’agenda. L’organització va tornar a reobrir les inscripcions amb 100 dorsals disponibles, que segons Fernández, es van esgotar ràpidament. L’objectiu de l’organització és que els caminants gaudeixin al màxim de la marxa en les millors condicions possibles.

L’entrega de dorsals es realitzarà aquest dissabte al Pavelló d’Altafulla, des de les 17.00 h fins a les 20.00 h, i el mateix dia de la prova de 06.45 h a 07.45 h. Quant a la marxa, a les 08.00 h sortiran els caminants de la modalitat de 33,5 km; a les 08.10 h els de la modalitat de 26 km; i a les 08.20 h els de la modalitat de 17 km.

La Marxa dels Castells del Baix Gaià és una prova no competitiva que uneix els Castells de Tamarit, El Catllar, La Riera, Ferran i Altafulla, tenint com a eix vertebrador la llera del Riu Gaià. Els participants descobriran camins i senders amb alguns dels paisatges més especials de Catalunya, tant des del vessant cultural com des del vessant natural.

Els caminants tindran a la seva disposició quatre avituallaments, bossa del participant, assistència mèdica, dutxes, assegurança i aparcament. I una vegada completin la marxa, gaudiran de la tradicional calçotada al Parc del Comunidor amb la qual posaran la cirereta al pastís a la 9a Marxa dels Castells del Baix Gaià.
Juanan Fernández, gerent de Sport No Limit Group
Juanan Fernández, gerent de Sport No Limit Group
Juanan Fernández, gerent de Sport No Limit Group
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades