Esports
Foto: CE Altafulla (Jèssica Colomina)
24 de març del 2020
El CE Altafulla votarà a favor dels ascensos de categoria en la consulta no vinculant de la FCF
L’entitat groc-i-negre assumeix que la finalització de les competicions és l’opció més lògica amb les condicions actuals, tot i les ganes de tornar a la gespa
La temporada 2019-20 s’ha acabat de forma oficial per als conjunts amateur i de base del CE Altafulla després que la Federació Catalana de Futbol hagi anunciat la seva decisió aquest dijous a través d’un comunicat on especifica que dona per finalitzades totes les competicions de futbol, futbol sala i futbol platja a causa de la crisi sanitària del coronavirus.

Des del CE Altafulla consideren que acabar les competicions és l’opció més lògica que podria prendre la FCF, tot i que “és una llàstima perquè tots teníem el desig de tornar a jugar”, ha assegurat el president del club, Francesc Julià.

La gran incògnita per al club groc-i-negre és conèixer el futur del primer equip masculí. Cal recordar que era el líder del Grup 3 de Tercera Catalana amb 49 punts, un més que l’Atlètic Valls, a manca d’onze jornades pel final de lliga. En aquest sentit, la FCF farà una consulta als clubs per recollir les seves opinions sobre la decisió de finalitzar les competicions, i sobretot, per saber què opinen respecte als ascensos i descensos.

Francesc Julià ha reconegut als micròfons d’aquesta casa que el CE Altafulla traslladarà al màxim organisme del futbol català la seva voluntat perquè, com a mínim, es duguin a terme els ascensos de categoria respectant la classificació de l’última jornada disputada. En aquest sentit, el president de l’entitat ha remarcat la confiança que la junta directiva tenia en el cos tècnic i els jugadors per assolir la fita en el terreny de joc després de la gran feina que havien demostrat durant el curs.
Passi el que passi, Julià té ben clar que la decisió final no agradarà a tothom perquè “hi ha molts interessos diferents i cada club mirarà pel seu bé”.

Més enllà de la decisió final, la junta directiva del CE Altafulla haurà de valorar si l’ascens és econòmicament viable perquè els costos de la categoria són molt més elevats que a Tercera pels múltiples viatges a les Terres de l’Ebre i la presència de dos liniers que acompanyen a l’àrbitre assistent en cada partit.

En l’aspecte monetari, la FCF segueix treballant per confeccionar un programa per pal·liar els greuges econòmics que comportarà la pandèmia als clubs catalans, bastant-se en la congelació i reducció temporal de les quotes federatives en la pròxima temporada 2020-21, i l’ajut a la tresoreria dels clubs.
Francesc Julià, president del CE Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla