Esports
Foto: Atletes d'Altafulla
27 d'abril del 2020
La Cursa 1 de Maig dels Atletes d’Altafulla se celebrarà amb un repte solidari per ajudar a la investigació contra el coronavirus
Els participants que ho desitgin podran fer una donació econòmica a través del web www.yomecorono.com
La Cursa 1 de Maig dels Atletes d’Altafulla finalment sí que se celebrarà aquest 2020. Ho farà, però, amb un vessant exclusivament solidari en el marc de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus. La proposta consisteix en un repte, on els corredors hauran de córrer 5 km –la distància habitual de la prova, en els seus domicilis particulars.

Els participants hauran de penjar una foto seva mentre completen el repte i un altre amb el temps total que han assolit una vegada el finalitzi, i penjar-lo al seu perfil d’Instagram –també a les històries, i de Facebook etiquetant als Atletes d’Altafulla (@atletesdaltafulla) i l’associació #YoMeCorono (@yomecorono). El responsable de l’organització, Miquel Sánchez, ha ressaltat que el ritme i la classificació és la qüestió menys rellevant de la iniciativa.

Precisament, els corredors que ho desitgin podran fer una donació econòmica –a partir d’1 euro, als projectes de l’Hospital Universitari Germans Trillas i Pujol de Badalona, la Fundació Lluita Contra la Sida i l’Institut d’Investigació del Sida IrsiCaixa a través de l’enllaç www.yomecorono.com. I és que la finalitat del repte solidari dels Atletes d’Altafulla és contribuir a l’assaig clínic per frenar la transmissió del coronavirus, a càrrec del Dr. Bonaventura Clotet i del Dr. Oriol Mitjà, i al desenvolupament de fàrmacs, anticossos i una vacuna per aquest virus i futures amenaces similars.

Miquel Sánchez, ha explicat que els corredors no estan obligats a fer la donació per participar en la cursa, ateses les dificultats econòmiques que travessen moltes famílies a causa del context actual. Tot i això, els encoratja a fer una aportació, per mínima que sigui, i gaudir tots plegats d’una jornada esportiva i solidària.

Una vegada feta l’aportació, els participants podran descarregar el seu dorsal a través del Facebook dels Atletes d’Altafulla. El darrer pas serà córrer els 5 km solidaris el divendres 1 de maig entre les 09.00 h del matí i les 14.00 h del migdia.
Miquel Sánchez, responsable de l'organització
Miquel Sánchez, responsable de l'organització
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla