Esports
Foto: CE Altafulla
27 de maig del 2020
El CE Altafulla és de Segona Catalana
Des del club es mostren pletòrics i remarquen la feina de tots els tècnics i jugadors que han passat per l’entitat des de la temporada de l’ascens a Tercera
L’ascens del CE Altafulla a Segona Catalana ja és una realitat. La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha resolt aquest dimecres 27 de maig que els equips que ocupaven plaça d’ascens directe pugin de categoria. És el cas del conjunt groc-i-negre, líder del Grup 3 de Tercera en l’última jornada disputada abans de l’eclosió de la pandèmia del coronavirus, que va obligar a suspendre totes les competicions territorials.
Les altres places d’ascens previstes per al següent curs les ocuparan els equips classificats per jugar el play-off que tenen millor coeficient. En el cas dels grups del Camp de Tarragona, el Reddis del Grup 2 (59 punts) acompanyaria a la Floresta a Segona, mentre que l’Atlètic Valls del Grup 3 (48 punts) es quedaria a Tercera. Tots els equips que han ascendit com a primers, no rebran el títol de campions per les condicions excepcionals en les quals ha finalitzat la competició.

D’aquesta manera, l’Altafulla posa la cirereta al pastís a una temporada que s’escriurà en majúscules en la història del club. El planter dirigit per Raúl Tudela, Jordi Araus i Eduard Moreno, era líder amb 49 punts, un més que l’Atlètic Valls i cinc més que el CF Llorenç. Durant el curs ha guanyat 14 partits i només n’ha perdut 2, ambdós contra el conjunt vallenc, sent l’equip més regular del grup. El president del club, Francesc Julià, ha assegurat que, encara que els hagués agradat aconseguir-ho en el terreny de joc, “és un ascens merescut”.

Julià també apunta que el cos tècnic i els jugadors són els grans responsables d’aquest ascens històric a Segona Catalana, i també ha recordat al grup dirigit pel tècnic Albert Jansà, que va aconseguir pujar de Quarta a Tercera en la temporada 2013-14. L’èxit actual va començar a gestar-se amb el triomf al camp de l’Atlètic Bellvei, seguit de la consolidació a Tercera gràcies a la feina de diferents entrenadors com Jordi Castro, Luis Rosado, i finalment, Raúl Tudela.

L’ascens del CE Altafulla s’ha produït en unes condicions excepcionals per la crisi sanitària del coronavirus, que conseqüentment, també ha alterat les celebracions de la família groc-i-negre. Una vegada assumida la fita, el club es posa a treballar en la planificació de la pròxima temporada per debutar amb garanties a Segona Catalana. La FCF encara no ha decidit quan començarà la nova temporada i quin format tindrà la categoria, a expenses dels ascensos que es puguin produir en les lligues nacionals que depenen de la RFEF. Les opcions que té sobre la taula són mantenir el format actual o dividir el grup en dos subgrups, un amb els representants de les Terres de l’Ebre i un altre amb els del Camp de Tarragona. La decisió anirà en funció de l’evolució de la pandèmia.
Francesc Julià, president del CE Altafulla
Francesc Julià, president del CE Altafulla
Social
Et recomanem
Taller de Pessebres
Dissabte 2 desembre de 17.30h a 20h
Centre d'Entitats. Més info: pessebristesaltafulla@gmail.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla