Esports
Foto: Altafulla Ràdio
27 de juliol del 2020
Els clubs de futbol hauran de complir una sèrie de normes de seguretat i prevenció per organitzar partits i torneigs amistosos
Els futbolistes hauran de signar un certificat de responsabilitat a través del seu Portal del Federat i notificar qualsevol canvi al responsable de l’activitat o de l’equip
El CE Altafulla i la resta de clubs del Baix Gaià podran disputar partits i torneigs amistosos per preparar la nova temporada, que començarà el pròxim mes d’octubre, seguint una sèrie de mesures de seguretat i prevenció del coronavirus que exigeix la Federació Catalana de Futbol d’acord al Pla d’Acció pel Desconfinament Esportiu de Catalunya publicat per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat el passat mes de juny.

Els organitzadors dels partits amistosos hauran de disposar i aportar el protocol de seguretat per evitar el contagi de la Covid-19, hauran de tenir un registre de les persones participants i garantir que es compleixen les mesures establertes en el Pla d’Acció pel Desconfinament Esportiu de Catalunya. També hauran de preveure mesures de circulació de les persones assistents i els esportistes per evitar punts d’aglomeració.

Els jugadors i membres del cos tècnic dels equips implicats en els partits hauran d’efectuar una declaració responsable a través de la qual informen que no tenen cap tipus de simptomatologia compatible amb el coronavirus, que no se’ls hagi diagnosticat com a positiu i que no hagin tingut contacte amb cap persona que presenti els símptomes propis del virus en els 14 dies anteriors a la signatura del document. A la vegada, s’han de comprometre a informar de qualsevol canvi al responsable de l’equip. Tot plegat es basarà en la signatura digital d’un certificat a través de la seva pàgina del Portal del Federat. L’àrbitre del partit comprovarà que cada participant té el seu certificat en vigor per tal que pugui prendre part de l’activitat.

Com que en els partits és impossible mantenir la distància física d’1,5 metres que exigeixen les autoritats sanitàries, els equips hauran d’estar formats per grups estables i permanents, de manera que hagin tingut contacte en la pràctica esportiva durant els 14 dies anteriors sense que s’hagi detectat cap simptomatologia compatible amb el virus. El responsable de cada equip haurà de tenir totes les dades dels seus integrants. La persona que assumeixi aquesta tasca haurà de signar el certificat que l’acrediti com a responsable de l’activitat o de l’equip a través de la Intranet, des d’on se sol·liciten els partits amistosos.

Els enfrontaments de preparació podran acollir públic tant si es duen a terme a l’aire lliure com si tenen lloc en espais tancats sempre que es faci ús de la mascareta, es garanteixi la distància de seguretat i es porti un registre dels assistents. Segons l’espai hi haurà un límit d’aforament que no es podrà sobrepassar. En espais sectoritzats es podran rebre màxim 2.000 persones a l’aire lliure i màxim 1.000 persones en espais tancats. Mentre que si els seients són preassignats, el nombre màxim serà de 3.000 i 2.000, respectivament.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla