Esports
Foto: Ajuntament de la Riera de Gaià
01 de setembre del 2020
La Riera suspèn els entrenaments i amistosos del primer equip
Des del club demanen que la FCF i la Generalitat destinin més recursos per fer tests als esportistes i altres millores que permetin disposar d’un protocol més segur
La incertesa segueix estenent-se en el futbol territorial. Els positius que s’han detectat després de dur-se a terme els primers amistosos de la pretemporada han posat en alerta a tots els clubs de la demarcació. Al Baix Gaià, el Catllar s’ha vist obligat a suspendre els entrenaments i els amistosos programats perquè un d’aquests positius l’ha protagonitzat un jugador del primer equip. Aquest dilluns 31 d’agost, la Riera ha adoptat la mateixa mesura i no tornarà a trepitjar la gespa del seu camp fins que les mesures de la FCF no siguin més segures.

El president del club, Joan Pros, ha confirmat a Altafulla Ràdio que la decisió ve determinada per aquest motiu i no per haver detectat cap positiu en el vestidor. Una decisió que han pres conjuntament la junta directiva, el cos tècnic i els futbolistes per garantir el seu benestar físic i econòmic, i el de les seves famílies, perquè en cas de donar positiu de coronavirus hauran d’estar 15 dies en quarantena sense poder complir amb les seves obligacions laborals. I lògicament, un esportista que competeix a nivell regional no es pot permetre arribar a aquesta situació.

Des de la Riera en cap cas pensen a retirar-se de la competició, ni tampoc defensen la suspensió d’aquesta. El que sí que demanen és que la FCF i la conselleria d’Esport de la Generalitat de Catalunya elaborin un protocol de seguretat que realment protegeixi la salut de tots els esportistes, i els interessos dels clubs. Tot a partir d’una sèrie de recursos, sobretot econòmics, que també evitin que siguin aquests els que carreguin amb les despeses derivades de les mesures de prevenció actuals.

La Riera, doncs, no tornarà a entrenar fins a nova ordre, la qual cosa afectarà directament a la preparació per a l’inici del campionat de lliga el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre. De moment, però, això és el que menys preocupa als futbolistes i entrenadors. La salut va per davant.
Joan Pros, president de la Riera
Joan Pros, president de la Riera
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla