Esports
Foto: Ajuntament de Creixell
10 de setembre del 2020
El Circuit de Marxa Aquàtica de Catalunya arriba a Creixell aquest diumenge 13 de setembre
L’activitat no és competitiva, sinó una promoció d’aquest nou esport que dia a dia compta amb més seguidors al país
La platja del Gorg de Creixell acollirà aquest diumenge 13 de setembre a partir de les 9h la 1a Trobada de Marxa Aquàtica que se celebrarà al municipi en el marc del Circuit Català de Marxa Aquàtica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El ‘senderisme al mar’ arriba al Baix Gaià de la mà del Club Excursionista Arítjol i l’Ajuntament de Creixell, i està obert a tothom: esportistes que ja tenen experiència o persones que simplement volen descobrir-lo. I és que l’activitat no és competitiva, sinó una promoció del nou esport que dia a dia guanya adeptes al nostre país. Així ho ha explicat als micròfons d’Altafulla Ràdio el vicepresident de la FEEC, Josep Casanovas.

Els participants es dividiran en grups segons la seva experiència (inicial, mitjà o avançat), sense passar de 10 marxadors en cada cas com a mesura de prevenció del coronavirus. L’organització remarca la importància de seguir les pautes de seguretat com l’ús de mascareta en el trànsit fins a la zona de mar, el manteniment de les distàncies, la neteja de mans i l’ús de monodosi en l’avituallament.

Per participar en la trobada cal portar calçat de trail, mitjons o escarpins, banyador ajustat i samarreta per prevenir una possible insolació. A més de crema solar i aigua per hidratar-se. Com es tracta d’una prova no competitiva, els esportistes es distribuiran en diferents grups segons el seu nivell: inicial, mitjà o avançat. Els formadors seran monitors titulats en Marxa Aquàtica per la FEEC.

Els federats han de pagar 5 euros i els no federats 11 euros. El preu inclou el cost de la llicència temporal per a l’activitat i les places estan limitades a 50 persones. Les inscripcions es poden fer al portal web http://inscripcions.feec.cat/ fins aquest dijous 10 de setembre.

El vicepresident de la FEEC, Josep Casanovas, ha remarcat a Altafulla Ràdio que el Camp de Tarragona és una de les zones que més presència està tenint en la “irrupció” d'aquest nou esport que té el seu origen a França. Salou ja va acollir la primera parada del circuit que ara passarà per Creixell, mentre que Cambrils posarà el colofó acollint serà el primer Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica.

Casanovas també ha explicat els beneficis que pot comportar als esportistes practicar la marxa aquàtica. Des de millora la circulació de la sang, a muscular les extremitats inferiors i superiors.

Després de passar per Creixell, el Circuit de Marxa Aquàtica de Catalunya farà aturada a la platja de Roses el 26 de setembre. La trobada que s’havia de fer a Castelldefels entre ambdues cites, ha quedat ajornada per la crisi sanitària del coronavirus.
Josep Casanovas, vicepresident de la FEEC
Josep Casanovas, vicepresident de la FEEC
Josep Casanovas, vicepresident de la FEEC
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla