Esports
29 de maig del 2015
Salomó acull aquest diumenge el XXI Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
La competició, organitzada per la Societat Cultural Salamonenca, rebrà un total de quinze equips d’arreu del territori
Les bitlles catalanes cada cop estan més arrelades al Baix Gaià. Són moltes les cites que s’hi organitzen al llarg de l’any i que atrauen molts participants d’arreu del territori. La d’aquest cap de setmana, però, és ben especial. Salomó acollirà diumenge el XXI Campionat de Catalunya de Clubs.

La jornada donarà el tret de sortida a tres quarts de 10 del matí al camp de futbol. La primera partida serà a les 10, la segona a un quart de 12, i la final a dos quarts d’1. En acabar, es lliuraran els trofeus als guanyadors. Els participants i el públic assistent disposaran d’entrepans calents i servei de bar al llarg del matí. Jordi Calvet, membre de la Junta de la Societat Cultural Salamonenca, ha recordat que l’any 2012 ja van acollir la final del Campionat de Catalunya, que amb al voltant de 130 participants no té la mateixa magnitud que una competició per equips. En aquesta XXI edició està previst que hi participin quinze equips, amb un màxim de set jugadors per equip. L’equip salomonenc hi està convidat com a amfitrió.

Actualment són unes 2.000 persones a tot Catalunya les que practiquen aquest esport, i existeixen més d'un centenar de clubs. Malgrat aquestes xifres, continua sent una modalitat minoritària i necessita que se’n faci difusió. De fet, segons ha explicat Jordi Calvet, és un dels requisits que demana la Federació a l’hora d’organitzar una competició com la d’aquest cap de setmana.

L’esport de les bitlles catalanes consisteix en llençar uns "bitllots" (bitlles petites) contra unes bitlles situades a una determinada distància a fi de tombar-les.
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades