Esports
Foto: Ajuntament de Torredembarra (Anna F.)
09 de juny del 2021
El DRACS CEA es proclama campió de Catalunya d’Hoquei en cadira de rodes elèctrica a Torredembarra
La torrenca Anna Ruiz dirigeix al conjunt de Manresa, i explica les dificultats que tenen per ser més visibles a ulls de la societat
El Pavelló Sant Jordi de Torredembarra ha acollit aquest diumenge 6 de juny la Copa Catalunya d’Hoquei en cadira de rodes elèctrica. En una competició en format triangular, el DRACS CEA s’ha proclamat campió al guanyar als altres dos participants, el Comkedem i l’ADB Barberà.

Resulta que el flamant campió està dirigit per la torrenca Anna Ruiz, que en aquest cas pot dir que jugava a casa. En declaracions al Baix Gaià Esport, ha explicat com va entrar a formar part del club i la trajectòria que ha seguit en els últims tres anys.

El DRACS CEA és un club de Manresa que va néixer amb la voluntat de donar l’oportunitat de jugar a l’hoquei a “persones amb discapacitats grans, amb poca mobilitat”, explica Anna Ruiz. La torrenca, però, lamenta el poc suport que tenen, i que fa que avui dia aquest esport i la tasca que realitzen els clubs implicats sigui poc visible a ulls de la societat.

Igualment, reconeix que les persones que pateixen aquestes limitacions pensen que no podran practicar aquesta modalitat, i desisteixen sense ni tan sols intentar-ho. Canviar aquesta perspectiva és un dels grans reptes a curt termini.

Pel que fa a la Copa Catalunya de diumenge, el DRACS CEA va guanyar el primer partit contra el Comkedem per 14-11 i el segon davant l’ADB Barberà per 15-6. Aquest últim va ser el duel decisiu, perquè els del Vallès prèviament havien superat al Comkedem per 15-6.

La torrenca Anna Ruiz ha reconegut que han patit i gaudit a parts iguals al llarg de la competició. Igualment, lamenta que la lliga d’enguany hagi estat tan curta a causa de la Covid-19, que a més a més, també els ha obligat a canviar la seu d’entrenaments.

El següent i últim compromís de la temporada en l’hoquei en cadira de rodes elèctrica és el Campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes, que se celebrarà a Oviedo a finals de juny. El combinat català estarà format per jugadors i jugadores del Comkedem, el Barberà i el DRACS, mentre que la torrenca Anna Ruiz també tindrà un paper destacat, el de segona entrenadora.
Anna Ruiz, entrenadora del DRACS CEA
Anna Ruiz, entrenadora del DRACS CEA
Anna Ruiz, entrenadora del DRACS CEA
Social
Et recomanem
Nit de Bruixes d'Altafulla
18 i 19 de juny als carrers de la Vila Closa
Més informació a www.altafulla.cat
Mostra itinerant de gegants del Baix Gaià
18, 19 i 20 de juny al vestíbul de l'ajuntament
Col·labora amb La Marató de TV3
Concert de Rita Payés, Joan Fort & Horacio Fumero
24 de juny a les 19:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Escales TGN Jazz
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla