24 d'octubre del 2022
La Riera li aixeca un 0-2 a l’Altafulla i acaba amb la seva imbatibilitat en un derbi vibrant (3-2)
La dobleta de Jorge Carmona queda sense efecte amb els gols d’Albert Cendrós, de falta, Achraf Maadi, i Adrián Gómez, de penal
El CE Altafulla ja coneix la derrota i perd la imbatibilitat de les cinc primeres jornades al Grup 3 de Tercera Catalana al perdre aquest diumenge en el derbi al camp del CF La Riera. En un camp ple de gom a gom, els rierencs han aixecat un 0-2 a base de confiança, agressivitat i convenciment per ratificar que enguany poden fer coses importants. Dos gols anul·lats per fora de joc als altafullencs en els darrers minuts, el primer molt protestat, ha evitat el repartiment de punts.

L’equip de Raúl Tudela havia començat bé el partit amb la dobleta de Jorge Carmona. L’altafullenc ha anotat els dos gols de l’Altafulla entre el 14’ i el 25’: el primer en aprofitar la manca de contundència de la defensa local en un refús, i el segon en fer bona l’assistència de Murti amb una definició al pal llarg des de dins de l’àrea.

La Riera, però, ha trigat dos minuts a contestar en un lliure directe des de la frontal, executat per Albert Cendrós. El ‘4’ dels locals ha aprofitat que la barrera i el porter estaven mal col·locats per anotar a plaer amb un xut ben dirigit al pal esquerre. Això li ha donat confiança per cercar el segon, fins que un error en la sortida de pilota dels groc-i-negre ha provocat que aquesta li arribés a Achraf Maadi, que ha superat a David Zuferri. La llei de l’ex.

Els locals han començat forts el segon temps, sense encert, i l’Altafulla s’ha refet mentre passaven els minuts. Quan quedava un quart d’hora, el mateix Maadi ha provocat un penal de Murti, i Adrián Gómez ha convertit el 3-2 que ha culminat la remuntada. A partir d’aquí, els rierencs han basat les opcions de marcar en el contraatac davant un rival bolcat a la cerca de l’empat sense èxit, sigui per manca d’encert o per la visió de l’àrbitre.

L’altafullenc Jorge Carmona ha reconegut que l’equip està decebut per la derrota, sobretot per la manera en la qual s’ha produït. En aquest sentit, ha dit que els falta saber “defensar els resultats” quan són favorables, la tònica general d’aquesta temporada.

L’entrenador de la Riera, Iván Descàrrega, s’ha mostrat plenament satisfet pel triomf, i sobretot la reacció de l’equip davant un rival com l’Altafulla. Creu que ha pal·liat els errors en defensa amb “ganes, lluita i sacrifici”, i amb una segona part en la qual “hem estat millors”, i que ha acabat amb un exercici de resistència d’alt nivell tot i jugar amb 10.

L’Altafulla cau a la 8a posició amb 12 punts i desaprofita la punxada del Montblanc per entrar al podi. Ara el separen 3 unitats del nou líder, l’Atlètic Valls, i del 2n classificat, el Costa Daurada FC. Mentre que la Riera el passa per davant i ascendeix a la 5a plaça amb els mateixos punts i millor diferència de gols. Precisament, els altafullencs rebran el conjunt montblanquí el dissabte vinent, a les 17h. I els rierencs visiten al Constantí el diumenge, a les 17h.