18 de març del 2019
L’Altafulla guanya amb suspens el Constantí (3-2)
El gol d’Antonio Montserrat i la dobleta de Genís Cañas certifiquen la tretzena victòria de la temporada en un partit marcat pel debut dels cadets Jawar i Ismael
Els groc-i-negre van retrobar-se amb la victòria aquest dissabte després de complir els pronòstics davant el Constantí, que va vendre molt cara la seva pell en els últims minuts. El Joan Pijuan va passar de la tranquil·litat al patiment per celebrar un triomf que en el minut 70 semblava evident. El relaxament, fruit de la diferència de tres gols gairebé van fer que l’equip de Raúl Tudela perdés dos punts.

Com advertia el tècnic en la prèvia del partit, un dels dos cadets que van entrar en la convocatòria va sortir en l’onze titular. Jawar El Mahdari va formar en el centre del camp al costat de Genís Cañas i no es va amagar en cap moment tot i la diferència d’edat i experiència amb els rivals.

Tampoc ho va fer Ismael El Hamdouni en els segons 45 minuts, després de substituir Pol Inglès en la punta d’atac. Raúl Tudela va elogiar el compromís i l’actitud d’ambdós futbolistes i va remarcar l’aposta pels jugadors del planter quan la situació ho requereixi “perquè són els nostres recursos”.

Els visitants van ser els protagonistes en els primers minuts amb diverses accions al contraatac. No obstant això, l’Altafulla va avançar-se en el minut 10 amb un gran remat de cap d’Antonio Montserrat a la sortida d’un córner executat per Marc Vidal.

El Constantí va encaixar bé el primer cop i va contestar amb més arribades. Les més clares van ser en un error de Carlos Vázquez que ell mateix va solucionar refusant la pilota amb el puny i un xut de Pol Maceira bloquejat per Marc Calvo. Novament, la resposta dels altafullencs va ser més contundent amb un llançament de falta des de la frontal de l’àrea que Genís Cañas va convertir en el 2 a 0.

En el segon temps, els constantinencs van tenir més la pilota que el seu rival, però seguien sent incapaços de marcar el primer gol. Per contra, l’Altafulla sentenciava al contraatac amb el segon gol de Genís Cañas. L’acció va ser molt protestada pels visitants per unes possibles mans del ‘8’ groc-i-negre en la recuperació, però el col•legiat va interpretar el gest com una acció involuntària.

El partit estava decidit, però el relaxament dels locals i la necessitat dels visitants van fer que hi hagués emoció fins al final. Ricard Guillemat en el 78’ i Francesc Invernon en el 86’ van situar el Constantí a un gol de l’empat quan només quedaven quatre minuts. Els groc-i-negre van resistir les envestides del seu rival i van assegurar una victòria merescuda, com reconeixia Raúl Tudela als micròfons d’Altafulla Ràdio.

L’Altafulla consolida la cinquena posició amb 43 punts, i iguala el millor registre des del retorn a Tercera Catalana –abans Segona Territorial que va aconseguir el club en la primera temporada de Jordi Castro al capdavant de la banqueta. Malauradament, tot segueix igual perquè l’Arboç, l’Atlètic Valls i el Montblanc també van sumar els tres punts.

En la següent jornada, l’Altafulla visita el camp de l’últim classificat, un Banyeres que després de perdre contra el Torredembarra i el Montblanc té un peu i mig a Quarta Catalana.