Esports
Foto: Mia Ayats
23 de març del 2023
L’altafullenca Mia Ayats assoleix la victòria en l’inici de la Copa d’Europa de BMX a Verona
La ciclista del Catalonia Team s’imposa en les dues curses de la categoria de 10 anys davant alguns dels millors pilots del continent
La ciclista Mia Ayats Kruglova ha obtingut el primer gran resultat del 2023 amb la victòria en la prova inaugural de la Copa d’Europa de BMX d’enguany, que s’ha celebrat a Verona (Itàlia) el 18 i 19 de març. L’altafullenca s’ha imposat tant en la jornada de dissabte com en la de diumenge, mostrant el seu talent i projecció davant la resta de pilots de la categoria de 10 anys.

En les dues curses, Ayats ha quedat per davant de l’anglesa Brooke Fawcett i de l’holandesa Danique Van Dalen. Per tant, un altre punt a destacar és que en ambdues s’ha imposat a la campiona del món, contra la qual ja va competir en el mundial disputat l’any passat a Nantes. Aleshores, una caiguda la va apartar del podi, relegant-la a la sisena plaça.

En declaracions al Baix Gaià Esports, Ayats ha explicat que ha hagut de fer un esforç per remuntar després d’una mala sortida. Igualment, ha destacat el nivell tan elevat que s’ha trobat, i com correspon a una prova internacional.

L’altafullenca ha fet un canvi important enguany. Ha deixat el Club BMX Terrassa, i s’ha incorporat al Catalonia Team que s’inclou en l’Escola XL BMX de Barcelona. El motiu té nom i cognom, Alfredo Moreno, que és el seu nou entrenador. A banda de l’experiència que té i que pot inculcar als seus alumnes, Ayats destaca “l’acompanyament que ens dona quan fem curses a l’estranger”.

El Catalonia Team participa en les curses que es fan a Catalunya i Espanya, i també a les proves de més nivell que es duen a terme a Europa, el Campionat del Món inclòs. I clar, això per l’altafullenca és un altre al·licient a tenir en compte per progressar en la seva carrera esportiva.

El mateix Moreno, ens explica l’entorn d’Ayats, busca ara uns terrenys per Tarragona per construir un circuit en què els corredors del país poguessin entrenar al més alt nivell per competir en les mateixes condicions que els seus rivals continentals.
Mia Ayats, ciclista del Catalonia Team
Mia Ayats, ciclista del Catalonia Team
Social
Et recomanem
Pleamar Vintage Market
18 i 19 de maig al parc de Voramar
Programa complet a: www.pleamarmarket.com
Diada castellera de primavera
19 de maiga les 12:30h a la plaça Martí Royo
Amb: Nois de la Torre, Xiquets de Cambrils i C. d'Altafulla
Festival Tarraco Viva
19 de maig a les 12:30h a la pineda de l'Era del Senyor
Més informació a: www.tarracoviva.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla