Esports
Foto: Mia Ayats
14 de maig del 2024
L’altafullenca Mia Ayats competeix aquest dimarts en el Campionat del Món de BMX Racing als Estats Units
L’any passat va proclamar-se campiona en la categoria de noies Sub10, i enguany busca repetir la fita en la Sub11
La ciclista Mia Ayats Kruglova disputa aquest dimarts 14 de maig el Campionat del Món de BMX Racing que es disputa a Rock Hill, a Carolina del Sud (Estats Units). L’altafullenca és actual campiona de la categoria de noies Sub10, i enguany busca repetir la fita en la categoria Sub11.

Les curses comencen a les 18h. Ella participarà en tres de les més de 300 que se succeiran a partir d’aleshores. Debutarà en la carrera 97, i després participarà en la 209 i la 317. Les seves rivals procedeixen dels Estats Units, Colòmbia, Austràlia, Gran Bretanya, Japó, Canadà, Xilè, Xina o França.

EL VIATGE, UN REPTE ESPORTIU I ECONÒMIC

Com dèiem, la cita es disputa als Estats Units, el bressol de la modalitat de BMX. Per aquest motiu, per Ayats era un somni poder desplaçar-se i competir en el circuit de Rock Hill. Fa uns dies que hi va arribar, i està gaudint de l’experiència al màxim.

El fet de celebrar-se a Amèrica del Nord, però, incrementava els costos del viatge en comparació als que la família d’Ayats va haver de fer front l’any passat per viatjar a Glasgow (Escòcia). Tot plegat, en una situació en què els esportistes d’aquestes edats no compten amb cap ajuda econòmica de les respectives federacions, ni nacional ni estatal, i s’ho han de pagar tot de la seva butxaca.

Per aquest motiu, van iniciar una campanya de micromecenatge per recaptar fons a través de GoFundMe. L’objectiu era recaptar 5.000 euros, i el van assolir gràcies a la col·laboració d’amics, familiars o l’Ajuntament d’Altafulla, que hi ha contribuït amb la voluntat d’ajudar a costejar tant el viatge com l’estada.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla