04 de juny del 2024
L’altafullenca Mia Ayats es proclama campiona d’Europa de BMX
La ciclista del Catalonia Team s’ha imposat en la categoria Sub11 de la branca femenina en una carrera final marcada per la pluja
Nou èxit internacional per a la prometedora ciclista d’Altafulla, Mia Ayats Kruglova. Després d’adjudicar-se el subcampionat del món a mitjans del mes passat, aquest cap de setmana s’ha proclamat campiona en la categoria de noies Sub11 del Campionat d’Europa de BMX celebrat a Verona (Itàlia) entre el 29 de maig i el 2 de juny.

La ciclista del Catalonia Team s’ha imposat en la final a les angleses Brooke Fawcett i Iris Hajda, que han fet segona i tercera, respectivament. La cursa ha estat marcada per la intensa pluja, que ha fet que el circuit estigués més relliscós, la qual cosa ha provocat dues caigudes.

Malgrat això, i els nervis previs i lògics en els prolegòmens de la carrera, Ayats ha estat capaç d’imposar-se a les altres set participants. Des de pràcticament el començament s’ha posat per davant, i a mesura que rodava i superava alts baixos ha estat capaç d’augmentar la distància amb les perseguidores més immediates, fins a arribar a la meta.

COMPETICIÓ IMPECABLE

Prèviament, Ayats ja havia deixat clar que era una de les candidates més fermes a proclamar-se campiona d’Europa. No debades, va quedar primera en les cinc curses, que la van dur fins a la carrera decisiva: tres rondes prèvies, els quarts de final i les semifinals. Va ser la més ràpida en totes, i en la final ho va tornar a ser.

D’aquesta manera, l’altafullenca s’adjudica la segona corona continental de de forma consecutiva. El 2023 va aconseguir la primera a Besançon (França) com a ciclista Sub10, i enguany ha estat capaç de mantenir el mateix nivell en la següent categoria.