04 de desembre del 2023
La fe i la perseverança donen a l’Altafulla una patida victòria davant el Cunit (4-3)
Els altafullencs sumen el quart triomf consecutiu amb gols d’Eloi Rovira, Dani Ramón i Carles Palau, per partida doble, i arriben al pont com a setens classificats
El CE Altafulla arriba a la primera aturada de la lliga d’aquest mes de desembre amb la satisfacció d’haver obtingut la quarta victòria consecutiva -és l’equip en millor forma del campionat- al superar aquest dissabte el CF Cunit amb un ajustat 4-3 en la J12 del Grup 17 de Tercera Catalana. Els altafullencs han estat a punt de desaprofitar un marcador favorable de dos gols, però finalment la fe i la seva perseverança els ha permès deixar els 3 punts al Joan Pijuan.

Els de Jordi Mercadé han quallat un bon primer temps, mantenint la inèrcia de les tres jornades anteriors, com així ha dit en declaracions a Altafulla Ràdio. També l’encert de cara a porteria. Primer, amb el gol matiner del poblenc Eloi Rovira (10’), que ha aprofitat l’assistència d’Ismael El Hamdouni per definir amb la punta de la bota des del punt de penal, amb túnel al porter inclòs. I després, amb el gol de Carles Palau (33’), que ha rematat de cap una centrada mil·limètrica d’Erik Navarro des de l’esquerra.

El Cunit també ha generat diverses ocasions, i ha fet mèrits per arribar al descans amb un altre marcador, però els seus jugadors, especialment Óscar Pacheco i els germans Sancho, Carlos i Jordi, han estat poc encertats, sense desmerèixer la bona actuació del porter David Zuferri. Les coses, però, canviarien en el segon temps amb el gol, precisament, de Pacheco (49’), a l’aprofitar un refús del porter altafullenc.

Els del Baix Penedès han empatat deu minuts després amb un golàs de Carlos Sancho (61’) amb un xut des de lluny, dirigit a l’escaire dret de la porteria de Zuferri. I tot seguit, Erik Navarro ha estat víctima d’una entrada molt lletja, mereixedora de la targeta vermella al defensa Jordi Safont, que l’àrbitra no ha vist, segons declararia al final del partit. L’altafullenc ha hagut de ser substituït.

L’Altafulla ha estat capaç de posar-se novament per davant amb un gol de Dani Ramón García (78’), que ha rematat en el primer pal la pilota que li ha servit Mohamed Ali Friha des de la dreta. L’alegria, però, només ha durat dos minuts, el temps que ha trigat Pacheco (80’) a fer l’empat amb un xut des de dins de l’àrea. Ara bé, els groc-i-negre han tardat el mateix a anotar el gol de la victòria de la mà de Palau (82’), fent bona la centrada d’Àlex Cañas des de la dreta.
Tot i la victòria, Mercadé assegura que la segona part és una advertència per saber que cal ser constants i estar concentrats durant tot el partit “perquè sinó qualsevol equip et pot pintar la cara”.

En la resta de minuts hi ha hagut poc futbol i molta tensió, en part pel grau d’agressivitat dels visitants amb entrades innecessàries i a destemps en què l’àrbitra ha estat molt benvolent, sense castigar amb targeta cap d’aquestes accions. Especialment dura ha sigut l’última entrada sobre Palau en què ha evitat prendre cap decisió, assenyalant el final del partit.

L’Altafulla puja a la setena posició amb 18 punts, quedant-se a un del Vendrell i a tres de l’Atlètic Valls. Després del pont, visitarà al CF Llorenç en l’última jornada del 2023. Serà el dissabte 16 de desembre, a partir de les 17h.