Esports
Foto: Cedida
29 de febrer del 2024
La secció de senderisme de la Penya Ciclista Altafulla, més de 10 anys caminant i coneixent el territori
El grup, format per una quarantena de persones, surt cada dilluns, i també realitza sortides a l’Estat i l’estranger
La Penya Ciclista d’Altafulla compta des de fa molt de temps amb un grup de senderisme, que aplega una quarantena de persones i que realitza excursions puntualment cada dilluns, amb sortida des del pàrquing del carrer Alcalde Pijuan. El 90% dels integrants és gent jubilada, i en cada ruta s’hi apleguen entre quinze i vint caminants.

El grup es diu ‘Dilluns camina’, “i va néixer el 2013 a partir d’un grup de gent que caminàvem per la platja i els voltants”, recorda el responsable de la iniciativa, Joan Riba en una entrevista al BG Esports. Un bon dia, “vam decidir fer alguna cosa més”, i van ampliar el radi d’actuació cap als pobles del Baix Gaià, i més tard cap a altres comarques del Tarragonès.

“L’objectiu és conèixer el territori que ens envolta”, assegura Riba. No obstant això, la consolidació del grup els ha dut a fer excursions a altres punts de l’Estat espanyol com Canàries o el País Basc, i fins i tot a l’estranger. Evidentment, són una mena de sortides que es fan durant diversos dies i no només els dilluns.

L’activitat es manté durant tot l’any, excepte a l’estiu, ja que fa molta calor i pot suposar un problema per als participants. En la resta de mesos, “anem variant els recorreguts segons l’estació en què ens trobem i la meteorologia”. A partir d’aquí, s’adapten els recorreguts a la gent que hi participa, podent fer entre 6 i 7 km amb pujades o entre 14 i 17 amb circuits planers.

El grup és realment una família. De fet, ha suposat un punt de partida perquè moltes persones fessin amistat i s’ajuntessin per fer una altra mena d’activitats de caràcter cultural i social. En aquest sentit, i tornant a les sortides, Riba explica que sempre trien els recorreguts o els llocs a visitar si tenen alguna cosa interessant a veure.

Els interessats a conèixer el grup i fer alguna sortida, com a mínim per provar-ho, es poden posar en contacte amb la Penya Ciclista Altafulla a través de les vies de contacte o de les xarxes socials. Aviat, com ha avançat Riba, el web de l’entitat inclourà una secció per a l’apartat de senderisme en què es podrà consultar tota la informació referent.
Joan Riba, responsable de la secció
Joan Riba, responsable de la secció
Joan Riba, responsable de la secció
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla