10 de juny del 2024
Tercera posició per al CB Altafulla – BBG en el Campionat de Catalunya Sub21
Els de Dani Ponce van caure en les semifinals contra el CB Roser, i s’han refet en la final de consolació contra el Bàsquet Vilafant
El CB Altafulla – Bàsquet Baix Gaià (BBG) ha acabat tercer classificat en el Campionat de Catalunya Sub21 disputat aquest cap de setmana al Pavelló La Ausoneta de Vic. Els de Dani Ponce, que havien caigut en les semifinals, han estat capaços de refer-se per imposar-se aquest diumenge en la final de consolació davant el Bàsquet Vilafant amb un resultat de 56-60.

Els groc-i-negre han fonamentat el triomf en els primers 20 minuts gràcies als parcials de 14-16 i 7-21 en el primer i el segon quart. La diferència de setze punts al descans (21-37) els ha permès tenir un matalàs important de cara a la segona part. I ha sigut clau, perquè el Vilafant ha sortit amb més ímpetu, i els altafullencs han cedit per primera vegada amb un 16-10 en el tercer període. I en el darrer, s’ha produït la mateixa situació amb un 19-13 que, afortunadament, no ha canviat el signe del marcador.

Sergio López i Pablo Villena han estat els màxims anotadors de l’Altafulla i del partit amb 13 punts cadascun. Un dels seus companys, Ferran Sauret, ha destacat la concentració i intensitat amb la qual han sortit a la pista, i l’encert des del tir lliure en els últims minuts.

DERROTA EN LES SEMIFINALS

L’equip del Baix Gaià havia cedit dissabte en la primera semifinal davant el CB Roser ‘Vermell’, que ha acabat com a subcampió al perdre la final contra el CB Vic (52-51), amb un resultat de 43-61 –la major diferència de la Final a Quatre-. El partit, amb tot, va ser més igualat d’allò que deixa entreveure el marcador, però com reconeix Sauret, “ens va costar entrar al partit i igualar la seva intensitat”.

Després d’acabar el primer període amb un 13-18, la manca de punteria va fer que els de Dani Ponce cedissin en el segon amb un 4-11. Al descans, la remuntada era possible, evidentment, però l’11-19 que van encaixar va enterrar les opcions. Amb tot, en cap moment es van rendir, i fruit d’això es van endur el darrer període amb un 15-13.