06 de maig del 2023
Triomf ajustat de l’Altafulla davant un combatent Calafell (3-2)
Els altafullencs gairebé desaprofiten dos gols d’avantatge en el temps afegit, però sumen tres punts per exercir pressió al Valls i el Segur
El CE Altafulla continua fort al Joan Pijuan, on aquest dissabte ha sumat una nova victòria davant el combatent CF Calafell per un resultat de 3-2. Els altafullencs han patit massa, si tenim en compte que han arribat a situar-se dos gols per sobre en dues ocasions, tot i que finalment han celebrat el triomf davant un rival que es juga la permanència.

El jugador de l’Altafulla, Carles Palau, ha reconegut que la manca d’encert els ha dut a patir en el tram final després d’encaixar el segon gol. Igualment, ha dit que tenen el repte d’assolir el ple de victòries a casa.

L’equip de Raúl Tudela s’ha refet d’uns primers 10 minuts en els quals li ha costat circular la pilota per la pressió alta del rival. Aleshores en una aproximació a l’àrea, Dani Ramón Garcia ha rebut l’esfèrica a la frontal, ha retallat a la seva marca, i ha definit davant Erik Lozano per fer el primer.

El gol els ha donat tranquil·litat als locals, que han generat perill pels extrems amb Jorge Carmona i Erik Navarro. Finalment, però, ha tornat a ser Garcia qui ha forçat el penal de Fran Marín, per tocar la pilota amb el braç, i que ha transformat Enric López en el 24’.

Després de perdonar el tercer, Víctor Pérez ha fet l’1-2 en un contraatac ben dirigit per part del Calafell. Poc després, ha pogut fer l’empat en una acció a pilota aturada, on la defensa local ha estat molt passiva. I ha arribat el descans.

En la represa, han passat poques coses fins al segon gol de Garcia, que ha pressionat al porter en una acció en què tenia poc a guanyar i que s’ha resolt amb un refús, que ha enviat la pilota al fons de la xarxa en el 68’. L’Altafulla ha tingut dues opcions per fer el quart amb una rematada de Joan Nogués i un penal de López –provocat pel juvenil Gael González-. Els dos, però, s’han trobat amb Lozano.

Els visitants en cap moment s’ha rendit, i han tingut premi. Falta executada per Fran Marín, que s’estavella contra el travesser, i Ferran Sivill ha estat més viu que ningú per enviar la pilota al fons de la xarxa amb una rematada de cap. Això els ha esperonat, i fins i tot han tingut dues oportunitats per empatar.

L’Altafulla manté la tercera posició i retalla 2 punts al Valls, que ha ensopegat al camp de la Riera (4-4), mentre que es manté a 6 punts del líder, el Segur, que ha complert a Constantí (0-2). Amb tot, depèn de si mateix per acabar segon, ja que els vallencs han de descansar encara i li tenen el golaverage guanyat. El dissabte vinent, a les 17.30h, visita al Base Pallaresos.