22 d'agost del 2016
Un Nàstic de dues cares salva un punt a l’últim minut per començar la lliga
Els grana han empatat un partit que perdien 0-2 al descans amb un gol d’Àlex López al minut 91
El Nàstic de Tarragona ha estrenat la temporada exactament igual que l’anterior. Un equip de dues cares ha pogut salvar un punt a les acaballes del partit i ha evitat començar amb derrota a la primera jornada de lliga davant el Lugo.

En una primera part molt fluixa i amb múltiples errades defensives, el Nàstic no ha trobat la fórmula per aturar el conjunt gallec, que ha estat superior en línies generals. Als 20 minuts de partit, una errada defensiva de Zahibo en una passada enrere ha suposat el 0-1 per als visitants. Pedraza ha arribat a l’esfèrica abans que la defensa grana, i ha definit per baix al pal llarg.

El Nàstic ha intentat reaccionar sense èxit al gol en contra, però a deu minuts del descans ha tornar a acusar la manca de ritme competitiu. Una bona centrada del conjunt gallec ha acabat en penal de Xavi Molina, que ha estirat de la samarreta, de manera clara, al seu marcador. Joselu ha anotat la pena màxima, i s’ha arribat al descans amb 0-2 al marcador i preocupació a un Nàstic que no deixava una bona imatge. Vicente Moreno ha explicat a la roda de premsa posterior que el resultat al descans és fruit del “demèrit del Nàstic” i que “sabem fer les coses molt millor”.

A la represa, els grana han ofert una millor cara i els canvis de Vicente Moreno han estat encertats. Un penal sobre Àlex López al minut 65 que ha definit el nou fitxatge Ike Uche ha permès al Nàstic tornar a entrar i fer-se amb el control del partit.

La superioritat, no obstant, no s’ha materialitzat en més gols fins a la darrera ocasió, al minut 91, quan el mateix López ha pogut desviar cap a la xarxa una bona centrada de Gerard Valentín. No ha donat temps per més, i els grana, amb el 2-2 final, han tret un punt d’or en un partit que tenien pràcticament perdut.

L’inici de lliga és idèntic al de la temporada passada, quan els de Tarragona van remuntar un 0-2 advers a l’Albacete i van aconseguir puntuar al darrer minut. Moreno ha reconegut el bon paper de l’equip durant la temporada passada, però ha recordat que el Nàstic no pot viure del passat i “haurà de posar-se la granota de treball, com a la segona part”.

Els gairebé 5.000 espectadors presents al Nou Estadi han tornat amb un bon sabor de boca, i és que el Lugo és un dels dos únics equips que van guanyar a Tarragona a la fase regular de la lliga durant tota la temporada passada. El Nàstic comença amb un punt la seva segona temporada a la categoria de plata.